Bohatá slovenská noc v NHL. Ružička s tromi bodmi, debut Tatara i Demeka

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bohatá slovenská noc v NHL. Ružička s tromi bodmi, debut Tatara i Demeka

Tomáš Tatar už v drese nového zamestnávateľa.
Tomáš Tatar už v drese nového zamestnávateľa.Profimedia
Hokejisti Calgary Flames zvíťazili v prípravnom zápase proti Vancouveru Canucks vysoko 10:0. Troma asistenciami prispel k triumfu slovenský hráč Adam Ružička (24).

Calgary - Vancouver 10:0

Ružička asistoval pri štvrtom, ôsmom a desiatom góle svojho tímu. Produktívnejší ako on bol spomedzi domáci hráčov len Matt Coronato, ktorý pridal k trom asistenciám aj gól na 2:0. Víťazný zariadil po 145 sekundách hry Jordan Oesterle.

Za domácich nastúpil aj ďalší Slovák Martin Pospíšil. Na ľade strávil 11:38 minúty a pripísal si jednu plusku, hit a strelu na bránku.

Washington - Buffalo 3:4 sn

Martin Fehérváry odohral pri prehre Washingtonu proti Buffalu po samostatných nájazdoch 21:23 minúty, pričom bol na súpiske uvedený ako asistent kapitána. Obranca spod Tatier raz vystrelil, pripísal si päť bodyčekov, dve zablokované strely, jednu stratu a dva zisky puku.

Colorado - Minnesota 3:4

Debut v drese Colorada si odbil Tomáš Tatar. Dostal skôr podpriemerný priestor na ľade (14 minút a jedna sekunda), no získal plusový bod, trikrát preveril brankára, ale bol aj vylúčený za hrubosť. Mužom duelu bol na strane hostí trojbodový (2+1) Samuel Walker.

Boston - NY Rangers 3:0

Číslo 38 prischlo v stretnutí New Yorku Rangers Adamovi Sýkorovi. Jeho celok proti Bostonu neskóroval, slovenský mladík má za sebou ice-time vo výške 11:45 minúty, k tomu jeden mínusový bod a po jednej čiarke aj do štatistík striel, hitov, strát a ziskov puku. Všetkých 29 zakončení hostí kryl Brandon Bussi.

Dallas - Arizona 7:0

Debakel zažili Slováci z Arizony. Miloš Kelemen a Patrik Koch sa prizerali, ako ich domáci Stars roztrhali siedmimi zásahmi. Ani jeden z hráčov Dallasu nezískal viac ako dva body.

Anaheim - Los Angeles 3:2 pp

Slováci sa priamo postavili aj proti sebe. Šťastnejší bol Pavol Regenda, ktorého Anaheim porazil Los Angeles Martina Chromiaka vďaka dvom gólom LaCombeho vrátane toho z predĺženia už po 33 sekundách.

San Jose - Vegas 5:2

Dvadsaťročný pravý krídelník Jakub Demek bol v zostave Golden Knights, ktorí prehrali v San Jose 2:5. Celkovo 128. hráč draftu 2021 strávil na ľade 10:28 minúty, zaknihoval dve mínusky, dve strely na bránku, zhodný počet hitov, zisk a stratu puku. Na vhadzovaniach mal úspešnosť 50 %. Bola to jeho prvá zápasová skúsenosť s NHL mimo Turnaja nádejí.

Za Sharks hviezdila trojbodová dvojica - Tomáš Hertl (1+2) a Henry Thrun (2+1).

Ďalšie výsledky

Pittsburgh - Columbus 3:2 sn

Ottawa - Toronto 3:2

Edmonton - Winnipeg 1:2 sn

Columbus - Pittsburgh 4:3 pp