Carrier strelil prvý gól v play-off. Lehkonen a Ničuškin s rekordom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Carrier strelil prvý gól v play-off. Lehkonen a Ničuškin s rekordom

Alexandre Carrier sa teší so spoluhráčmi z gólu.
Alexandre Carrier sa teší so spoluhráčmi z gólu.TASR
Kanadský hokejista Alexandre Carrier (27) z Nashvillu v noci na stredu zaznamenal svoj prvý gól v play-off a bol nakoniec víťazný.

Predators uspeli v piatom zápase prvom kola vyraďovacej časti na ľade Vancouveru, znížili stav série na 2:3 a oddialili si koniec sezóny. Carrier rozhodol o triumfe v 53. minúte. "Dostal som skvelú prihrávku od Gusa (Gustav Nyquist), zobral som si puk na stred a len som vystrelil. Som šťastný, že to tam padlo," uviedol.

Stal sa piatym obrancom za uplynulých dvadsať rokov, ktorého prvý gól v play-off bol víťazný v potenciálnom záverečnom zápase sezóny. Pridal sa ku Scottovi Mayfieldovi (NY Islanders), Danovi Girardimu (NY Rangers), Mattovi Carknerovi (Ottawa) a Mikeovi Komisarekovi (Montreal).

Vstup do vyraďovacej časti vyšiel dvojici Ničuškin a Lehkonen. Ruský útočník strelil sedem presných zásahov v päťzápasovej sérií, ktorú Colorado vyhralo nad Winnipegom 4:1 na zápasy. Vďaka tomu vyrovnal v tejto štatistike rekord v počte gólov v sérii Avalanche/Nordiques.

Pred ním to dokázali len traja hráči - Mikko Rantanen (7, 2023), Joe Sakic (7, 1996) a Real Cloutier (7, 1982). Ničuškin a Fín Lehkonen sú prvými z jedného tímu, ktorí skórovali v play-off v prvých piatich dueloch. Prekonali tak zápis Lannyho McDonalda a Joea Mullena z Flames z roku 1986 (4), ako aj Rona Duguaya a Ulfa Nilssona z Rangers (1981).

Hráči Avalanche sú štvrtým tímom v histórii profiligy, ktorí zaznamenali aspoň päť gólov v každom z prvých piatich zápasov play-off. Napodobnili Islanders (1981, 5 zápasov), Rangers (1994, 6) a Chicago (1985, 7).

Matthew Knies rozhodol v predĺžení o triumfe Toronta na ľade Bostonu 2:1 po predĺžení. Američan so slovenským pôvodom skóroval už po 146 sekundách extračasu, keď sa kapitán John Tavares presadil po pravej strane, puk sa odrazil priamo ku krídelníkovi druhej formácie a ten trafil odkrytú časť bránky.

"John tam odviedol skvelú prácu. Všetko to začalo od neho, padlo mi to na hokejku a mal som šťastie, že som premenil a poslal nás späť domov," uviedol strelec víťazného gólu. Knies sa vo veku 21 rokov a 196 dní stal šiestym najmladším hráčom v histórii Maple Leafs, ktorý strelil gól v predĺžení play-off. Toronto sa vďaka triumfu udržalo v hre o postup, prehráva v sérii 2:3.

Carolina zvládla piaty duel s Islanders 6:3 a po triumfe 4:1 na zápasy postúpila do 2. kola play off. Hurricanes o tom rozhodli v 45. minúte, keď Jack Drury a Stefan Noesen skórovali v priebehu ôsmich sekúnd. Boli to dva najrýchlejšie góly v histórii klubu počas vyraďovacích bojov. Prekonal tak doterajší klubový rekord z druhého stretnutia tohtoročnej série s Islanders, keď sa v rozmedzí deviatich sekúnd presadili Sebastian Aho a Jordan Martinook.