Coyotes v NHL nateraz končia. Organizácia sa údajne sťahuje do Salt Lake City

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Coyotes v NHL nateraz končia. Organizácia sa údajne sťahuje do Salt Lake City

Odchodu Coyotes do Salt Lake City už nič nebráni.
Odchodu Coyotes do Salt Lake City už nič nebráni.TASR
Arizona Coyotes údajne nebude od novej sezóny 2024/25 súčasťou NHL. Organizácia sa presťahuje do Salt Lake City v štáte Utah. Súčasťou nie je ochranná známka kojotov, takže vznikne nový klub s novým názvom či logom. Správu priniesol renomovaný insider Elliotte Friedman, ktorý tvrdí, že o definitíve boli oficiálne informovaní hráči a takisto zamestnanci klubu.

Tí by mali v najbližšom období vycestovať do Salt Lake City, aby si pozreli zázemie a arénu Delta Center, kde svoje domáce zápasy hráva aj basketbalový Utah Jazz.

Štadión bude musieť prejsť miernou úpravou, aby sa v ňom mohli hrať pravidelne zápasy profiligy. Oficálne potvrdenie zo strany NHL síce ešte neprišlo, no komisár Gary Bettman by to mal podľa insidera Craiga Morgana oznámiť budúci týždeň.

Arizona dlhodobo rieši problémy so štadiónom a už druhý rok hrá v malej hale Mullett Arena v meste Tempe, ktorá má kapacitu len päťtisíc sedadiel, čo je na pomery NHL veľmi málo. Coyotes sa situáciu nepodarilo vyriešiť, preto odchádza o jeden štát severnejšie.

Majiteľ Alex Meruelo však dostal od profiligy záväzok, že do piatich rokov, ak bude mať k dispozícii požadovaný štadión, bude môcť Arizonu vrátiť naspäť do NHL cez expanzný draft, teda ako ďalší klub. O vstup do najlepšej súťaže sveta sa dlhodobo snaží napríklad Houston, nedávno sa výrazne hovorilo o Atlante a ďalších mestách.

Coyotes pôsobili v NHL od roku 1996 - prv pod názvom Phoenix a následne ako Arizona. V profilige vymenili pôvodný Winnipeg Jets.