Debakel pre Slafkovského, Tatar s víťaznou trefou. Tešili sa aj Slováci v Calgary

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Debakel pre Slafkovského, Tatar s víťaznou trefou. Tešili sa aj Slováci v Calgary

V diskusii Slafkovský a JJ Peterka.
V diskusii Slafkovský a JJ Peterka.Profimedia
Trinásť stretnutí bolo na programe v kanadsko-americkej NHL v noci zo štvrtka na piatok. V akcii boli štyria Slováci, bodoval len ten najstarší. Tomáš Tatar (33) rozhodol zápas medzi Seattlom a Ottawou.

Montreal - Buffalo 1:6

Montreal prehral štvrtý zápas z ostatných piatich, keď doma podľahol Buffalu. Juraj Slafkovský strávil na ľade 19:46 minút, nazbieral mínusový bod, dve strely na bránku, jednu súperovi zablokoval. Zaznamenal i jeden hit a dve straty puku.

Brankár Sabres Devon Levi mal úspešnosť zákrokov 97 %, keď chytil 32 striel, zatiaľ čo veľkou mierou sa pod triumf podpísal štvorbodový Jeff Skinner (gól a tri asistencie) a trojbodový Tage Thompson (2+1). Ďalší traja hráči hostí mali bilanciu 1+1.

Minnesota - Tampa Bay 1:4

Aj bez zraneného slovenského obrancu Erika Černáka si Tampa Bay poradila s Minnesotou, keď sa dvomi zásahmi blysol inak sviatočný strelec a iný bek Lightning - Darren Raddysh. Ten v predchádzajúcich 60 zápasoch v NHL skóroval iba raz. Andrij Vasilevskij kryl 22 pokusov Wild (95,7 %). 

Nashville - Calgary 3:6

Slovenská dvojica v Calgary Martin Pospíšil (11:23 minút) a Adam Ružička (9:49 minút) sa tešila z víťazstva nad Nashvillom. Pospíšilovi ako hráčovi druhej formácie svietili v individuálnych štatistikách mínusový bod, hit, dva bloky a jedno vyhrané buly. Ružička už tradične hral vo štvrtom útoku a pripísal si strelu na bránku, dva bodyčeky i bloky, zisk puku a štyri vyhrané vhadzovania zo siedmich.

Hneď štyria hokejisti Flames mali bilanciu 1+1, jedným z nich bol Rasmus Andersson, ktorý víťazný štvrtý gól zaknihoval v čase 18:43, čo podčiarklo silnú úvodnú štvorgólovú dvadsaťminútovku hostí.

Seattle - Ottawa 4:1

Tomáš Tatar strelil proti Ottawe víťazný gól necelých päť minút pred koncom druhej tretiny. Aj to bol jeden z dôvodov, vďaka ktorému vyhral Seattle šiesty raz v rade. Slovenský krídelník prvého útoku odohral celkovo 14:27 minút, z duelu odišiel s pluskou, jedným zakončením na bránku a dvomi získanými pukmi. 

Ďalšie výsledky: 

Boston - Pittsburgh 5:6

NY Rangers - Chicago 4:1

Philadelphia - Columbus 2:3 sn

Dallas - Colorado 4:5 pp

St. Louis - Vancouver 2:1

Arizona - NY Islanders 1:5

Vegas - Florida 1:4

Los Angeles - Detroit 3:4 sn

San Jose - Winnipeg 1:2