Deväťbodové trio režírovalo triumf Canucks, Colorado zdolalo lídra Východnej konferencie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Deväťbodové trio režírovalo triumf Canucks, Colorado zdolalo lídra Východnej konferencie

Canucks sa mohli spoľahnúť na svojich útočníkov.
Canucks sa mohli spoľahnúť na svojich útočníkov.Profimedia
Štvorica duelov NHL sa odohrala bez účasti slovenských hokejistov. Tabuľkovým postavením súperov zaujali najmä súboje v New Yorku a Colorade, kde sa stretli účastníci z horných poschodí ligového osudia. Pozornosť upútalo aj produktívne trio z Vancouveru.

NY Rangers - Vancouver 3:6

V Madison Square Garden sa stretli mužstvá, ktoré vo svojich konferenciách patria v aktuálnej sezóne k tým najlepším. Po 10-gólovom zápase s New Jersey si Canucks pripísali 9-gólový súboj s Rangers. Hostia uspeli a dostali sa na druhé miesto západu.

Zásluhu na tom má najmä sedembodová dvojica - Pettersson a Boeser. Švédsky útočník zaknihoval v meraní síl dva presné zásahy a dve gólové prihrávky, Američan ho doplnil jednou trefou a dvomi asistenciami. Zahanbiť sa ale nenechal ani ich kolega Hoglander s dvomi gólovými ranami. Ani jeden gólový zápis nebol bez prispenia jedného z tejto trojice. Vancouver síce v efektivite prevýšil svojho oponenta, no viac práce mal práve jeho brankár. Thatcher Demko kryl až 39 streleckých pokusov. Káder z New Yorku po prehre ostáva na druhej priečke východu.

Colorado - Boston 4:3 sn

Aj v Ball Arene si sily zmerali elitné tímy zámorskej profiligy - tretí celok Západnej konferencie hostil lídra tej Východnej. Vyrovnanosť kvality oboch strán potvrdil aj samotný priebeh stretnutia, ktoré napokon dospelo až k samostatným nájazdom. Ešte predtým sa vlajku mužstva Bruins snažil čo najvyššie zdvihnúť dvomi presnými zásahmi Marchand. V nájazdovej lotérii sa našiel iba jeden úspešný exekútor, stal sa ním domáci Ničuškin. Colorado tak protivníkovi čiastočne oplatilo 13 mesiacov starú prehru 0:4.

Ďalšie výsledky:

Philadelphia - Pittsburgh 1:4

Minnesota - Dallas 0:4