Draisaitl prvýkrát v tohtoročnom play-off nebodoval, Oettinger za Belfourom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Draisaitl prvýkrát v tohtoročnom play-off nebodoval, Oettinger za Belfourom

Oettinger pomohol Dallasu vyrovnať sériu.
Oettinger pomohol Dallasu vyrovnať sériu.AFP
Nemecký hokejista Leon Draisaitl (28) prvýkrát v tohtoročnom play-off NHL vyšiel bodovo naprázdno. Útočník Edmontonu nebodoval po 13-zápasovej sérii a jeho tím prehral v druhom stretnutí finále Západnej konferencie na ľade Dallasu 1:3, čo znamená vyrovnanie série na 1:1. Draisaitlovi chýbal na vyrovnanie klubového rekordu Marka Messiera z roku 1988 iba jediný duel s aspoň bodom.

Dallas - Edmonton 3:1

Dvadsaťosemročný center nedokázal počas série prekonať medzi aktívnymi hráčmi Nathana MacKinnona. Útočník Colorada ťahal v sezóne 2019/20 bodovú sériu 14 duelov. Na dorovnanie historického rekordu Bryana Trottiera zo sezóny 1980/81 mu chýbalo päť zápasov s aspoň bodom.

Hoci Draisaitl nepredĺžil bodovú sériu, má významný podiel na úspešnom ťažení Edmontonu v play-off. V 14 súbojoch nazbieral 25 bodov (9+16) a vedie produktivitu vyraďovačky o dva body pred spoluhráčom Connorom McDavidom (3+20).

Stars reagovali na prehru v prvom zápase série a výrazný podiel na tom mal brankár Jake Oettinger. Ten si pripísal 28 úspešných zákrokov. Tím podržal najmä v úvodnej časti hry, keď naňho mierilo až 16 pokusov súpera a inkasoval iba raz z hokejky Connora Browna

"Nie každý večer sa vám musí vydariť. Je to o tom, aby to neprišlo dvakrát za sebou. Každý musí vedieť na to reagovať, nielen ja. Výborne reagovalo celé mužstvo," uviedol Oettinger pre oficiálny web profiligy.

Americký brankár zasiahol do všetkých 15 duelov v tohtoročnej vyraďovačke. V noci na nedeľu zaznamenal svoje 22. víťazstvo v kariére v play-off. Viac si ich v klubovej histórii pripísal iba Ed Belfour (44).