Historický gól Pospíšila. Slovák sa zapísal do dejín známych bitiek o Albertu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Historický gól Pospíšila. Slovák sa zapísal do dejín známych bitiek o Albertu

K menu Pospíšila smerovala cenná gólová trefa.
K menu Pospíšila smerovala cenná gólová trefa.Profimedia
Martin Pospíšil (24) prvýkrát vo svojej NHL kariére skóroval v dvoch zápasoch za sebou. Slovenský útočník sa najprv presadil proti Bostonu a v noci na nedeľu aj v derby s Edmontonom. Šiestym gólom v sezóne prispel k víťazstvu Calgary 6:3. Jeho zásah proti Oilers bol jubilejný tisíci Flames v "Bitke o Albertu".

Pospíšil v deviatej minúte presnou strelou švihom dostal svoj tím do vedenia 2:0. V 42 zápasoch má na konte šesť gólov a deväť asistencií. Prvýkrát v kariére si zahral derby proti Edmontonu a výkonom opäť zaujal. Okrem presného zásahu rozdal šesť hitov, čo bolo v podaní útočníka najviac spomedzi všetkých hráčov v zápase. Na ľade strávil 12:24 min.

Historický zásah vsietil po šikovnej prihrávke spoluhráča Conora Zaryho, ktorú pretavil na presne mierenú strelu švihom do horného rohu bránky gólmana Skinnera. Flames tak po troch prehrách zaznamenali tri víťazstvá za sebou (zdolali Winnipeg, Boston aj Edmonton) a stále sú v hre o postup do play-off. Momentálne na druhú voľnú kartu v Západnej konferencii strácajú tri body.

Pospíšil vstúpil do NHL 5. novembra a hneď vo svojom prvom zápase v profilige proti Seattlu skóroval. Odvtedy sa stal pevnou súčasťou tímu kouča Ryana Husku, chýbal len na prelome januára a februára, keď ho na štyri súboje vyradilo zranenie.

Pre mužstvo je mimoriadne dôležitým hráčom, svedčí o tom aj štatistika z tejto sezóny. So slovenským útočníkom v zostave majú Flames bilanciu 23 víťazstiev, 13 prehier a 4 prehry, bez neho je to 3-12-1. Calgary čaká séria troch domácich súbojov proti Los Angeles, Pittsburghu a Seattlu.