Jágr pred vyvesením dresu trénoval s Penguins. Jeho ruky sú stále dobré, pochválil Crosby

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Jágr pred vyvesením dresu trénoval s Penguins. Jeho ruky sú stále dobré, pochválil Crosby

Jaromír Jágr (vpravo) počas tréningu Penguins s kapitánom Sidneym Crosbym
Jaromír Jágr (vpravo) počas tréningu Penguins s kapitánom Sidneym CrosbymProfimedia
Jaromír Jágr (52) trénoval so súčasným tímom Pittsburghu deň pred slávnostným ceremoniálom, pri ktorom Penguins vyvesia jeho dres s číslom 68 pod strop arény. Päťdesiatdvaročná stále hrajúca legenda vybehla na ľad a nadšeným fanúšikom ukázala, že zo svojich schopností ešte veľa nestratila.

Brankára Alexa Nedeljkoviča prekonal bekhendom a záberom sa pochválil na svojom instagramovom účte. "Takto to bolo kedysi. Len som bol trochu rýchlejší," komentoval s nadhľadom video, ktoré okamžite vyvolalo výzvy, aby s ním Penguins podpísali jednodňovú zmluvu a nasadili ho do večerného zápasu.

V tréningovej hale na predmestí Pittsburghu privítalo Jágra ováciami 1 500 fanúšikov. Bývalý kapitán, ktorý s klubom získal dva Stanleyho poháre, strávil podľa agentúry AP na ľade približne 15 minút. Absolvoval korčuliarske cvičenia so súčasným kapitánom Sidneym Crosbym či Jevgenijom Malkinom a na tréningu nič nevypúšťal.

"Je to legenda na ľade. Sledoval som ho hrať, keď som vyrastal. Bol som nadšený, že si s ním môžem zakorčuľovať. Je to skvelý zážitok," priznal Malkin a Crosby pochválil jeho stále skvelú strelu. "Jeho prvá strela sa od tyčky odrazila do siete. Vďaka nemu to vyzerá tak jednoducho. Jeho ruky sú stále veľmi dobré," skonštatoval.

Tréner Mike Sullivan novinárom prezradil, že Jágr nechcel svojou prítomnosťou na ľade rozptyľovať tím bojujúci o play-off. Ubezpečil však, že je veľkou inšpiráciou pre hráčov. "Viem, že je veľmi skromný. Je to neuveriteľná česť byť súčasťou osláv jeho práce. Bolo vzrušujúce mať ho na tréningu," dodal.

Zapôsobil aj na výrazne mladších hokejistov, pre mnohých z nich bol vzorom. Kris Letang a Nedeljkovič si na jeho počesť nasadili parochne, aby pripomenuli Jágrov typický strih, s ktorým v 90. rokoch minulého storočia korčuľoval po ľade v NHL.

"Vždy som hral s číslom 68, bol to jeden z mojich najobľúbenejších hráčov, keď som vyrastal. Požiadal som ho, či by mi mohol podpísať dres, pretože na ňom bude jeho nášivka. Som si istý, že to bude špeciálny deň," prezradil pred tréningom Letang, ktorý v Pittsburghu hrá s číslom 58. Penguins slávnostne odhalia Jágrov dres pred zápasom proti Los Angeles, ktorý sa začína o polnoci z nedele na pondelok. 

Jágr v spomienkach Penguins: trofeje v prázdnom dome, zemiaková kúra, mánia ako Beatles