Jubileum Černáka v NHL, Slafkovský získal jedinú presilovku. Kelemen porazil krajana

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Jubileum Černáka v NHL, Slafkovský získal jedinú presilovku. Kelemen porazil krajana
Slafkovský v strede získal jedinú presilovku Montrealu, keď ho podrazil Adam Larsson.
Slafkovský v strede získal jedinú presilovku Montrealu, keď ho podrazil Adam Larsson.Profimedia
Slovenský hokejista Erik Černák (26) prispel v noci na utorok v zámorskej NHL asistenciou k triumfu Tampy Bay nad Dallasom 4:0. Bodovo naprázdno vyšiel útočník Juraj Slafkovský (19), no jeho Montreal zdolal Seattle 4:2. Arizona s krídelníkom Milošom Kelemenom (24) zvíťazila nad Washingtonom 6:0. V drese hostí, ktorí prehrali druhý zápas za sebou, sa predstavil obranca Martin Fehérváry (24).

Tampa Bay - Dallas 4:0 

Černák nastúpil tradične v prvej obrannej dvojici "bleskov" s Victorom Hedmanom. Švédsky bek odohral jubilejný 1 000. zápas v základnej časti. Slovák strávil na ľade 19:27 minúty, získal dva plusové body a prezentoval sa tromi "hitmi". 

Na konci prvej tretiny získal puk na modrej čiare, dostal sa s ním až pred bránkou a prihral úplne voľnému Anthonymu Cirellimu, ktorý zvýšil na 2:0. Bola to pre neho piata asistencia v sezóne a jubilejný 80. bod v profilige. Cirelli si v stretnutí pripísal aj druhý presný zásah.

Dva body získal aj Nikita Kučerov (1+1). Brankár Andrej Vasilevskij predviedol 25 zákrokov a pripísal si prvé čisté konto v sezóne. Lightning vrátili Dallasu prehru zo soboty, keď podľahli na ľade Stars vysoko 1:8.

Montreal - Seattle 4:2

Slafkovský sa predstavil v prvom útoku Canadiens po boku Colea Caufielda a kapitána Nicka Suzukiho. Odohral 17:14 minúty a zaznamenal jednu strelu a dva hity. Nebodoval v treťom stretnutí v rade, no v druhej tretine získal jedinú presilovú hru Habs po tom, čo ho podrazil Adam Larsson. Domáci početnú výhodu využili.

Sean Monahan strelil dva góly za Montreal. Dvojbodový duel má za sebou aj Josh Anderson (1+1), ktorý dosiahol prvý presný zásah v sezóne a skóroval aj Tanner Pearson. V drese hostí nedostal šancu Marián Studenič, zápas sledoval ako zdravý náhradník.

Arizona - Washington 6:0

Arizona zvíťazila v piatom stretnutí v rade, keď zdolala Capitals 6:0. Domáci hráči už v prvej tretine strelili päť gólov. Za Coyotes nastúpil Kelemen, ktorého tréner Andre Tourigny zaradil opäť na krídlo štvrtej formácie, strávil na ľade 8:55 minúty a pripísal si jeden hit. Bol to pre neho šiesty duel v ročníku.

Clayton Keller a Alexander Kerfoot zaznamenali zhodne po tri asistencie. Dva góly dosiahol Nick Schmaltz. Brankár Connor Ingram zneškodnil 26 striel súpera a získal druhé čisté konto v sezóne. V drese Washingtonu sa predstavil Fehérváry. Slovenský obranca odohral 18:23 minúty a počas nich zaznamenal dve strely, dva hity a jednu "mínusku".

Ďalšie výsledky:

Philadelphia - Pittsburgh 2:1 pp

Winnipeg - Carolina 2:1

Vegas - St. Louis Blues 1:2 pp