Kelemen sa prizeral šou Pastrňáka. Arizona nestačila na Boston

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Kelemen sa prizeral šou Pastrňáka. Arizona nestačila na Boston
Miloš Kelemen si pripísal ôsmy duel v sezóne.
Miloš Kelemen si pripísal ôsmy duel v sezóne.Profimedia
Hokejisti Arizony v zostave so slovenským útočníkom Milošom Kelemenom (24) prehrali v sobotu v NHL na ľade Bostonu 3:5. Kelemen odohral 6:10 min a na bránku Bruins vyslal jednu strelu. Ústrednou postavou domácich bol David Pastrňák (27), ktorý si pripísal na konto dva góly a asistenciu.

Boston - Arizona 5:3

Český hokejista sa presadil po dvojzápasovej odmlke. Na konte má po sobotnom vystúpení 16 zásahov a k nim 23 asistencií. V bodovaní mu patrí druhá priečka. Slovák Kelemen si pripísal ôsmy tohtosezónny duel. Boston potvrdil, že mu štýl Arizony sedí. Od marca 2014 proti tomuto klubu ťahá desaťzápasovú domácu víťaznú sériu. Ide o najdlhšiu aktívnu šnúru v NHL. 

Pastrňák otvoril a zároveň aj uzavrel skóre. V 16. minúte obral obrancu Juusa Välimäkiho o puk za bránkou, nakorčuľoval pred brankára Connora Ingrama, ktorý dostal a z bezprostrednej blízkosti ho prestrelil. O necelú minútu neskôr pridal gól Charlie Coyle a na začiatku druhej tretiny tretí Kevin Shattenkirk po ideálnej prihrávke v presilovkej z hokejky Pastrňáka.

Clayton Keller a Michael Carcone vrátili Arizone nádej v rozpätí iba 32 sekúnd. Danton Heinen však v 30. minúte upokojil Bruins gólom na 4:2. V tretej časti sa Coyotes v 44. minúte priblížili na rozdiel jedného zásahu, keď Linusa Ullmarka prekonal Lawson Crouse. Konečné skóre stanovil v 55. minúte Pastrňák, keď mu brankár Ingram vyrazil puk betónom priamo na hokejku.