Ktoré hviezdy budú pred sezónou v NHL vymenené? Spomínajú sa Hellebuyck či DeBrincat

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ktoré hviezdy budú pred sezónou v NHL vymenené? Spomínajú sa Hellebuyck či DeBrincat

Zmenia počas leta dres Hellebuyck aj DeBrincat?
Zmenia počas leta dres Hellebuyck aj DeBrincat?Profimedia
Okrem draftu či otvorenia trhu s voľnými hráčmi bude v NHL zaujímavé sledovať aj výmeny, ktoré môžu nastať. Viacero hviezd so stále platným kontraktom by mohlo zmeniť adresu. O ktorých menách sa hovorí najčastejšie?

Winnipeg nemal počas posledných rokov zlý tím, lenže nikdy nedosiahol na žiadny úspech, a tak postupne prechádza do prestavby, aj keď to na prvý pohľad ešte tak nevyzerá. Jeho brankárska jednotka a jeden z najlepších gólmanov súťaže Connor Hellebuyck otvorene priznal, že by sa radšej videl v organizácii s lepšími vyhliadkami do budúcnosti.

Zmluva na priemerne šesť miliónov dolárov mu platí do konca budúcej sezóny 2023/24. Radi by ho vo svojich tímoch videli Buffalo aj New Jersey, ktoré majú mladé kvalitné kádre a budú patriť medzi ašpirantov na dlhé cesty v play-off. Víťaz Vezinovej trofeje je veľkým lákadlom.

S odchodom od Jets by určite súhlasil aj Blake Wheeler, pri ktorom však bude problémom vysoký kontrakt v hodnote až 8,25 milióna dolárov, no ten mu končí takisto po ročníku 2023/24. Už nepredvádza také výkony ako kedysi. Stále však môže byť platným členom prvých útokov.

Krídelník Alex DeBrincat prišiel iba pred rokom do Ottawy a aj keď mu končí zmluva už teraz, je obmedzený voľný hráč, čiže ostatné kluby s ním nemôžu rokovať. Jednania medzi ním a organizáciou nejdú podľa plánov, takže sa spomína odchod za pomerne vysokú protihodnotu, čo by v konečnom dôsledku mohlo pomôcť obom stranám, aj keď Američan v minulej sezóne strelil 27 gólov a získal 66 bodov.

Erik Karlsson po rokoch trápenia zažil fantastický rok so 101 bodmi, čo je na obrancu úžasné číslo. Aj keď by súhlasil s odchodom zo San Jose, ktoré sa trápi, tak situáciu komplikuje obrovská zmluva na 11,5 milióna dolárov, a tá končí až po sezóne 2026/27. Pred poslednou uzávierkou ho veľmi chcel napríklad Edmonton. Rokovania padli aj na protihodnote.

William Nylander síce má za sebou životnú 87-bodovú sezónu a bol najlepším strelcom tímu, ako aj jeho druhým najproduktívnejším hráčom. Kontrakt za 6,9 milióna dolárov mu vyprší po ďalšom ročníku a pre napätý platový strop niekto z kvarteta hviezd musí odísť.

Nebudú to ale Matthews, Tavares či Marner, no práve Nylander. Očakáva sa, že Maple Leafs sa ho pokúsia "zbaviť" už toto leto. Situáciu bude komplikovať, že samotný hráč môže vybrať až desať tímov, kde nechce hrať.

Vráťme sa ešte raz do Winnipegu, kde nie je so svojou pozíciou a smerovaním úplne spokojný Pierre-Luc Dubois. Nie tak dávno bol súčasťou veľkého trejdu za Laineho s Columbusom, teraz sa o ňom hovorí hlavne v súvislosti s Montrealom, no nie je to jediná možnosť. Kanaďanovi skončila zmluva po nedávno uplynulej sezóne, pričom je ale obmedzeným voľným hráčom, takže počas leta nemôže priamo rokovať s ostatnými.

Brankár John Gibson má nesporné kvality, lenže chytá za slabý Anaheim. Aj on by veľmi rád bojoval o Stanley Cup, čo sa mu s kalifornským tímom v najbližšej dobe nepodarí. Môže si vybrať desať tímov, kde nechce hrať. Opačným prípadom sú zaujímavé destinácie ako Pittsburgh, Vegas alebo Los Angeles.

Všetko nasvedčuje tomu, že Boston opustí útočník Taylor Hall. Bruins totiž po 11,25-miliónovej zmluve na osem rokov pre Pastrňáka potrebujú uvoľniť priestor pod platovým stropom na podpisy pre Orlova, Swaymana alebo Bertuzziho. Šesť miliónov od držiteľa Hartovej trofeje by výrazne pomohlo.

Brankár Carter Hart je hokejistom, o ktorého výmene sa počas posledných dní hovorí asi najviac. Patril medzi najlepších mladých gólmanov NHL a jeho status je nesmierne vysoký, avšak výkony pri trápiacich sa Flyers trochu opticky zaostávajú. Za lepšou defenzívou a kvalitnejším tímom by sa určite radil medzi absolútnu špičku. V Pensylvánii stále váhajú, či ho pustiť a rovnako vyčkávajú aj záujemcovia.

Ďalší známi hráči, ktorí by mohli byť vymenení: Jevgenij Kuznecov, Kevin Hayes, Brock Boeser, Scott Laughton, Jeff Petry, Nick Schmaltz, Colton Parayko, Kevin Labanc, Elias Lindholm, Samuel Girard, Conor Garland, Alex Goligoski, Mikael Granlund, Filip Zadina, Calen Addison, Ross Colton, Anthony Mantha, Adam Henrique, Mackenzie Blackwood, Sean Walker, Sean Durzi, Kailer Yamamoto...