Nemec atakoval vlastné minimum, Ovečkin načal obrat. Arizona ukončila šnúru 14 prehier

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nemec atakoval vlastné minimum, Ovečkin načal obrat. Arizona ukončila šnúru 14 prehier
Nemec nebodoval v treťom stretnutí po sebe.
Nemec nebodoval v treťom stretnutí po sebe.Profimedia
Program zámorskej NHL v noci na sobotu priniesol tri zápasy. Na ľade sa zo Slovákov ocitol iba obranca Šimon Nemec (20), ktorého New Jersey si skomplikovalo cestu do play-off.

Washington - Philadelphia 5:2

V priamom súboji o vyraďovaciu časť, no stále bez iného slovenského beka - zraneného Martina Fehérváryho - otáčali domáci nepriaznivý stav 0:2. Capitals podržal gólom a dvomi asistenciami Dylan Strome, dve prihrávky si pripísali aj Hendrix Lapierre, Max Pacioretty a Tom Wilson. K obratu zavelil zásah kapitána Alexandra Ovečkina.

Flyers na ôsmej priečke Východnej konferencie majú už len štvorbodový náskok na Washington, ktorý má k dobru dva duely. Situácia sa začína zamotávať, v hre sú ešte ďalšie tri celky pod Capitals z pohľadu aktuálneho umiestnenia.

Anaheim - New Jersey 4:3

Šimon Nemec atakoval vlastné minimum z pohľadu vyťaženia na ľade (15:23 minút), keď v stretnutí s Anaheimom, ktorý už podľa výpočtov MoneyPuck.com nemôže postúpiť do play-off, odohral len 15:44 minút, počas ktorých vyslal dve strely na bránku a dve súperovi zablokoval.

Hrdinom bol český brankár v službách Ducks Lukáš Dostál, ktorý zneškodnil 52 pokusov New Jersey, čo znamenalo úspešnosť zákrokov 94,50 %. Počítalo sa do nej aj trestné strieľanie Jacka Hughesa, ktoré opora favorita nevyužila 2,1 sekundy pred koncom riadneho hracieho času. Devils zaostávajú na východe za Philadelphiou o päť bodov, no odohrali o duel menej.

Ottawa - Arizona 3:5

Bez šance na play-off je spolu s Anaheimom aj duo Ottawa & Arizona. Domáci prehrávali 0:3, zvládli vyrovnať, avšak Coyotes v záverečnej dvadsaťminútovke strhli triumf na svoju stranu.

Bolo to víťazstvo po dlhých 14 prehrách, keď sa Arizona naposledy tešila z dvoch bodov ešte 23. januára proti Pittsburghu po výsledku 5:2. Bilanciu 1+2 zaknihoval Matias Maccelli, 1+1 svietilo na konte jeho ďalších štyroch spoluhráčov.