Nemec skóroval po dvoch mesiacoch, ale šance New Jersey na play-off sa výrazne zmenšili

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nemec skóroval po dvoch mesiacoch, ale šance New Jersey na play-off sa výrazne zmenšili

Spoluhráči gratulujú k Nemcovi k tretiemu kariérnemu gólu v NHL.
Spoluhráči gratulujú k Nemcovi k tretiemu kariérnemu gólu v NHL.Profimedia
Slovenský obranca Šimon Nemec (20) znižoval skóre súboja medzi NY Rangers a New Jersey , avšak pre hostí, ktorí sa aj po výmene trénera trápia, to k predĺženiu nepomohlo.

NY Rangers - New Jersey 3:1

Pre Nemca išlo o tretí gól v profilige a prvý od 6. januára. Bodoval zároveň po šiestich dueloch. Devils hrali dve a pol minúty pred koncom bez brankára, keď švih Nemca od modrej skončil po dobrom clonení spoluhráčov v bránke. Okrem gólu zaznamenal Slovák celkovo tri strely, jeden hit a zablokoval päť pokusov súpera počas 22:30 minúty na ľade.

Ako rozhodujúci zásah sa ukázal ten v podaní Erika Gustafssona z konca druhej periódy. Newyorčania si upevnili tretiu pozíciu vo Východnej konferencii, zatiaľ čo New Jersey stráca z 11. miesta na play-off šesť bodov a oproti ôsmemu Detroitu odohralo o duel navyše.

Podľa portálu MoneyPuck.com, ktorý simuluje pravdepodobnosti tímov na play-off, má celok pod vedením kouča Travisa Greena šancu 4,7 % sa tam dostať. Od jeho príchodu na lavičku prehral tím z Newarku tri zo štyroch súbojov.

Winnipeg - Washington 3:0

Jubilejný 10. duel v rade vynechal pre zranenie v dolnej časti tela Martin Fehérváry, keď nenastúpil ani na ľade Winnipegu. Domáci totálne vygumovali Washington, 23 zákrokmi sa o to postaral brankár Connor Helleybuyck. Víťazný gól prišiel z hokejky Neala Pionka v čase 10:05.

Winnipeg je podľa portálu MoneyPuck.com už praticky istým účastníkom vyraďovacej fázy, šance Capitals na prienik do nej sa odhadujú na 14,5 %.

Ďalšie výsledky:

Boston - St. Louis 1:5

Los Angeles - NY Islanders 3:0