Neuveriteľný obrat, tri hetriky a 17-gólové šialenstvo v Minnesote. Slováci sa netešili

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Neuveriteľný obrat, tri hetriky a 17-gólové šialenstvo v Minnesote. Slováci sa netešili

Aktualizované
Tím Wild sa blysol parádnou otočkou.
Tím Wild sa blysol parádnou otočkou.Profimedia
Zámorská profiliga si pripravila bohatú porciu duelov. Z desiatich zápasov sa slovenskí hokejisti predstavili v štyroch, ani jeden sa ale netešil z kanadského bodu. Poriadnu prestrelku videli diváci v Minnesote, kde padlo až 17 gólov.

Buffalo - Anaheim 3:4

Anaheim triumfoval na ľade Buffala 4:3. V drese Ducks zaznamenali po tri body Troy Terry (1+2) a Mason McTavish (0+3). Hostia uspeli v druhom z uplynulých troch duelov. Výrazný podiel mal na tom aj Frank Vatrano, ktorý strelil dva góly. Brankár John Gibson predviedol 34 zákrokov. Buffalo napriek jasnej streleckej prevahe (37:15) prehralo vo štvrtom z predchádzajúcich šiestich stretnutí.

Boston - Dallas 4:3 sn

Hokejisti Bostonu triumfovali v pondelkovom stretnutí NHL nad Dallasom 4:3 po predĺžení a nájazdoch. O víťazstve domácich rozhodol v deviatej sérii rozstrelu Charlie McAvoy. Bruins uspeli po predchádzajúcich štyroch prehrách.

St. Louis - Toronto 2:4

Auston Matthews strelil svoj 49. gól v sezóne. William Nylander skóroval v oslabení a Mitchell Marner zaznamenal tri asistencie za Maple Leafs. Toronto zaznamenalo jubilejné 30. víťazstvo v sezóne.

Minnesota - Vancouver 10:7

Vancouver ako momentálne najlepší tím NHL siahal na víťazstvo, keď po druhej tretine viedol 5:2. V treťom dejstve ale Minnesota strelila až sedem presných zásahov. Hetrikom a celkovo šiestimi bodmi sa na strane domácich blysli útočníci Joel Eriksson Ek a Kirill Kaprizov (obaja 3+3). Za hostí zažil trojgólový večer J.T. Miller (3+1), štyrmi bodmi sa prezentovali aj domáci Boldy (1+3) a Zuccarello (1+3). Tím Wild predviedol parádny obrat - v rozmedzí 75 sekúnd tretej periódy sa presadil trikrát. O pár chvíľ neskôr zaznamenal za 24 sekúnd dva góly a na konci počas 65 sekúnd dve trefy do prázdnej bránky.

Seattle - Detroit 3:4 pp

Zdá sa, že tímy Kraken a Red Wings sa v poslednej dobe poznajú viac než dobre. Za ostatných 11 mesiacov sa stretli trikrát a zakaždým muselo rozhodnúť predĺženie. Po dvoch výsledkoch 5:4 pre Seattle tentokrát v extra čase uspel Detroit. Rozhodol o tom po 67 sekundách štvrtej časti duelu Chiarot. Vo štvrtom útoku domácich odohral Tomáš Tatar 9:46 min, kanadské body si nepripísal. Oba tímy sa snažia o zaistenie si miesta medzi najlepšou osmičkou svojej konferencie.

Arizona - Edmonton 3:6

Adam Ružička bol vynechaný zo zostavy Coyotes, domáci si však výhru nepripísali. Od mužstva Oilers inkasovali šesťkrát a zaknihovali desiatu prehru v rade. Arizona šla do tretej tretiny s vedením 3:2, v 45. minúte ale za necelú polminútu nastal obrat v skóre, ktorý bol obohatený o ďalšie dva presné zásahy hostí. Tí potvrdili svoju šiestu priečku v Západnej konferencii, čierna séria Coyotes ich drží na 10-bodovej strate od TOP 8.

Calgary - Winnipeg 6:3

V prvom tohtosezónnom vzájomnom strete sa zrodil triumf Flames 5:3. Februárový súboj ponúkol o jeden gólový moment viac, víťaz sa ale nemenil. O svojej výhre nad Jets rozhodol domáci káder v druhej a tretej perióde - obe vyhral 2:0. Na strane hostí sa hetrikom prezentoval Monahan. Trojbodový hráč sa našiel aj v radoch Calgary, Kadri si zapísal 2+1. Martin Pospíšil sa predstavil v druhej útočnej formácii, na ľade strávil 14:33 min. Na ôsme St. Louis stráca jeho celok tri body.

Tampa Bay - Ottawa 2:4

Domáci výber Lightning v druhej obrane s Erikom Černákom neuspel pred vlastnými fanúšikmi proti Senators. Góly Tampy začali padať až po víťaznom zásahu Ottawy, ktorý prišiel v 36. minúte. Slovenský obranca si individuálne štatistiky nevylepšil, v 51. minúte putoval na trestnú lavicu za hákovanie. Jeho mužstvo napriek prehre ostalo na siedmej pozícii Východnej konferencie, Ottawa je pätnásta.

Ďalšie výsledky:

San Jose - Vegas 0:4

Carolina - Chicago 6:3