Ničuškinovi zachutili góly v play-off, 127-bodový Panarin prekonal Jágra

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ničuškinovi zachutili góly v play-off, 127-bodový Panarin prekonal Jágra

Ničuškin si pripísal ďalší nadstavbový zásah.
Ničuškin si pripísal ďalší nadstavbový zásah. Profimedia
Valerij Ničuškin (29) skóroval vo všetkých šiestich zápasoch Colorada v tohtoročnom play-off NHL a vyrovnal výkon Martina Havláta (43) z roku 2006. Svoju streleckú sériu predĺžil, keď jeho Colorado vyhralo v Dallase 4:3 po predĺžení a v semifinále Západnej konferencie vedie 1:0 na zápasy.

Ruský útočník skóroval vo všetkých šiestich dueloch tímu Avalanche od začiatku nadstavby a s ôsmimi gólmi je Ničuškin najlepším kanonierom vyraďovačky. Dlhšiu gólovú sériu v úvodných dueloch play-off mal v histórii iba Pat LaFontaine, ktorý v roku 1992 v Buffale skóroval v prvých siedmich stretnutiach.

Jednu trefu zaznamenal aj obranca Cale Makar, ktorý si v play-off vylepšil štatistiky na 19 presných zásahov a v histórii organizácie Colorado/Quebec Nordiques prekonal medzi obrancami Sandisa Ozoliņša. Kanaďan pridal aj dve asistencie a Colorado aj jeho zásluhou otočilo výsledok z 0:3 po prvej tretine.

"Nie je ideálne, keď prehrávate o tri góly, ale v tom momente to bolo vyrovnanejšie, ako ukazuje skóre. Myslím si, že sme sa stále držali v hre a našli sme cestu k víťazstvu," povedal Makar.

Prvý gól Dallasu dal Ryan Suter, ktorý sa stal vo veku 39 rokov a 107 dní najstarším strelcom medzi obrancami vo vyraďovacej časti v histórii Stars.

Artemij Panarin pomohol tromi asistenciami k výhre Rangers nad Carolinou 4:3 po druhom predĺžení a so 127 bodmi (52+75) v jednej sezóne vytvoril nový rekord klubu v súčte základnej časti a play-off. Doterajšie maximum držal legendárny Čech Jaromír Jágr - v ročníku 2005/06 nazbieral 124 bodov.