Novú hokejovú kapitolu otvoril ukážkovo. Nemec sa pri debute v NHL blysol dvomi bodmi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Novú hokejovú kapitolu otvoril ukážkovo. Nemec sa pri debute v NHL blysol dvomi bodmi

Nemec sa svojej šance nezľakol.
Nemec sa svojej šance nezľakol.Profimedia
Fanúšikovia slovenského hokeja majú dôvod na radosť, debut v NHL si odkrútil ďalší talentovaný hráč spod Tatier. Vo farbách New Jersey sa prvýkrát v súťažnom zápase predstavil Šimon Nemec (19), svoju príležitosť rozhodne nepremárnil a využil ju na dvojbodový zápis.

New Jersey - San Jose 3:6

Tri prehry v rade vystriedali Devils tromi víťazstvami a následne do prvého tímu povolali Šimona Nemca. Draftová dvojka roku 2022 neváhala a svojej šance sa na domácom ľade proti Sharks ihneď chopila. Na prvý kanadský bod v NHL čakal slovenský obranca do 14. minúty debutu. Primárnu asistenciu si pripísal, keď sa jeho strelecký pokus odrazil od zadného mantinelu, puk si našiel cestu pred bránku hostí a do siete ho upratal Mercer

Nemec pri svojej premiére nasmeroval k svojmu menu aj druhý individuálny bod - sedem minút pred koncom tretej tretiny sa nahodením, ktoré gólman Kähkönen vyrazil pred seba, podieľal na góle Paláta. V tej chvíli to z pohľadu New Jersey znamenalo zníženie stavu na 3:4, zároveň to však bol posledný gólový počin z produkcie hostiteľov. 

Svojím osobným zápisom pri prvom štarte v zámorskej profilige rodák z Liptovského Mikuláša v tínedžerskom veku napodobnil také mená, akými sú Scott Niedermayer a Ken Daneyko. V meraní síl s tímom San Jose zaznamenal v prvej obrannej dvojici bohatý herný čas s hodnotou 22:38 min, čím bol tretím najviac vyťaženým hráčom mužstva.

Columbus - Ottawa 4:2

Po troch výhrach z ostatných piatich vystúpení privítali Blue Jackets na svojom klzisku káder Senators, ktorý mal totožnú bilanciu. Na začiatku 12. minúty nemali diváci v Nationwide Arene úsmev na tvári, ich mužstvo prehrávalo 0:2. Všetko sa ale o pár okamihov zmenilo v rozmedzí 43 sekúnd, počas ktorých sa domácim podarilo vyrovnať.

Ďalšie dva presné zásahy pridali hráči Columbusu v prostrednej časti a o výsledku bolo napokon rozhodnuté ešte pred vypršaním prvej polovice základnej hracej doby. Súboj našiel troch dvojbodových protagonistov - Gaudreau, Tkachuk a Werenski. Bitku najhorších tímov Východnej konferencie tak zvládli hostitelia.