Pittsburghu bude niekoľko týždňov chýbať strelecká opora, Guentzel podstúpil operáciu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pittsburghu bude niekoľko týždňov chýbať strelecká opora, Guentzel podstúpil operáciu

Jake Guentzel strelil v NHL 197 gólov.
Jake Guentzel strelil v NHL 197 gólov.Profimedia
"Tučniakom" bude v úvode sezóny chýbať jedna z opôr sezóny Jake Guentzel (28). Útočník podstúpil operáciu pravého členka a zatiaľ nie je jasné, ako dlho bude trvať jeho rekonvalescencia. Lekári stav prehodnotia o dvanásť týždňov. Klub o tom informoval na svojej webovej stránke.

Guentzel bol dlho jednou z hlavných postáv tímu. V minulej sezóne odohral 78 zápasov základnej časti a pripísal si 73 bodov za 36 gólov a 37 asistencií. Bol najlepším strelcom Penguins a tretím najproduktívnejším hráčom. So šiestimi víťaznými gólmi bol druhý za kapitánom Sidneym Crosbym. V posledných šiestich zo siedmich sezón, ktoré odohral v NHL, vždy prekonal hranicu 20 gólov.

Americký strelec mal problémy už dlhší čas. "Keď Jake zvýšil intenzitu prípravy na sezónu, ukázalo sa, že jeho zranenie sa nevyriešilo spôsobom, ktorý by vyhovoval jemu a Penguins. Preto sme sa rozhodli, že najlepším riešením bude operácia," povedal generálny manažér Kyle Dubas.

V roku 2017 získal s Penguins Stanleyho pohár. Naposledy však Pittsburgh nepostúpil do play-off, čím sa skončila jeho séria 16 sezón, v ktorých sa zakaždým usiloval o zisk pohára vo vyraďovacích bojoch. Pittsburgh vstúpi do novej sezóny 10. októbra proti Chicagu.