Postavil sa pred bránku a úradoval. Slafkovský bleskovo skóroval, päť bodov Eichela

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Postavil sa pred bránku a úradoval. Slafkovský bleskovo skóroval, päť bodov Eichela

Aktualizované
Slafkovský si na záver prípravy zapísal do štatistík gól.
Slafkovský si na záver prípravy zapísal do štatistík gól.Profimedia
V noci zo soboty na nedeľu boli na programe záverečné prípravné zápasy klubov NHL pred novou sezónou profiligy.

Florida - Tampa Bay 2:4

Erik Černák sa so spoluhráčmi naladili na štart NHL ročníka, keď v derby porazili Floridu 4:2. Slovenský obranca figuroval až v treťom defenzívnom páre, na ľade pobudol 17:20 minúty, raz vystrelil a pridal aj hit.

Ottawa - Montreal 4:6

Juraj Slafkovský odštartoval prestrelku medzi Ottawou a Montrealom zásahom už z 33. sekundy stretnutia. Výborne sa postavil do predbránkového priestoru, clonil gólmanovi, ktorý projektil od modrej iba vyrazil pred seba a osamotená jednotka draftu 2022 ho dorazila do siete.

Mimo toho zaznamenal Slafkovský jednu plusku, tri strely na bránku, rovnaký počet hitov a jeho ice-time sa vyšplhal na 14:32 minúty. Hostia viedli nad Senators už 3:1, avšak náskok stratili, len aby museli otočiť stav z 3:4 na 6:4 v priebehu 241 sekúnd. 

"Snažím sa pokračovať tam, kde som skončil v minulej sezóne. Zranil som sa, no je na čom stavať. Stále sú tu drobné detaily, ktoré musím vylepšovať, aby moja hra vyzerala lepšie. Dostávať sa k puku a potom môžu prísť aj góly a asistencie. Je skvelé, že sa dostávam častejšie pred bránku a k strelám ako v minulej sezóne. Musím si to však preniesť aj do základnej časti," povedal v rozhovore pre klubovú stránku Slafkovský.

Los Angeles - Vegas 4:7

Hviezdou večera bol päťbodový Jack Eichel. Los Angeles vyhrávalo 3:1, keď sa začala šou prvého centra Golden Knights. Tri asistencie a dva góly dopomohli obhajcovi trofeje stretnutie obrátiť vo svoj prospech. A čo by to bolo za výkon, ak by Eichel nedal víťazný gól. So štyrmi bodmi (1+3) mu výdatne sekundoval Jonathan Marchessault.

Ďalšie výsledky: 

Arizona - Anaheim 7:1

Minnesota - Dallas 4:0

Detroit - Toronto 4:3

Washington - Columbus 2:4 

St. Louis - Chicago 5:3