Prestup do Třinca sa odkladá. Koch mieri do NHL, na rok sa dohodol s Arizonou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Prestup do Třinca sa odkladá. Koch mieri do NHL, na rok sa dohodol s Arizonou
Patrik Koch v drese slovenskej reprezentácie, za ktorú sa predstavil na nedávnom šampionáte v Rige a Tampere.
Patrik Koch v drese slovenskej reprezentácie, za ktorú sa predstavil na nedávnom šampionáte v Rige a Tampere.Profimedia
Slovenský hokejista Patrik Koch (26) podpísal ročný nováčikovský kontrakt s klubom zámorskej NHL Arizona Coyotes. Informoval o tom portál arizonasports.com.

"Patrik je súťaživý, defenzívny obranca. Zdobí ho dobrá práca s pukom. Už roky je člen obrany v slovenskej reprezentácii," uviedol generálny manažér Arizony Bill Armstrong.

Dvadsaťšesťročný Koch odohral minulú sezónu v drese Vítkovíc, za ktoré nastúpil do 46 zápasov základnej časti a zaznamenal 12 bodov za tri góly a deväť asistencií. V play-off odohral ďalších 16 stretnutí s bilanciou 2+2. Zahral si aj na nedávnych MS v Rige a Tampere, kde Slovensko obsadilo 9. priečku a nepostúpilo do štvrťfinále. Po uplynulom ročníku sa dohodol na zmluve s majstrom z Třinca. 

Na základe dohody medzi NHL a IIHF je každý európsky klub povinný uvoľniť hráča, ak o neho prejaví záujem klub NHL, aj keď má platnú zmluvu, ako sa uvádza na oficiálnom webe hcocelari.cz. "Vedeli sme o záujme zo zahraničia a čakali sme, ako dopadnú rokovania. Nakoniec sa Patrik rozhodol prijať ponuku Arizony. Je to odmena za poctivo odvedenú prácu. Prajeme mu veľa šťastia v jeho kariére. Trochu nás to mrzí, pretože prichádzame o kvalitnú posilu, ale veríme, že sa v budúcnosti objaví v drese Oceliarov," povedal športový riaditeľ Třinca Ján Peterek.