Prvá výhra Nemca v NHL po 11-gólovej prestrelke, Tatar pri dvoch zásahoch Colorada

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prvá výhra Nemca v NHL po 11-gólovej prestrelke, Tatar pri dvoch zásahoch Colorada

Nemec nastupoval v prvej obrane Devils.
Nemec nastupoval v prvej obrane Devils.Profimedia
Slovenský hokej mal zastúpenie v troch z ôsmich duelov NHL, z triumfu sa radovali dvaja hráči spod Tatier. Premiérovú výhru v zámorskej profilige zažil Šimon Nemec (19), Tomáš Tatar (33) sa mohol tešiť z víťazstva nad Anaheimom.

Calgary - Minnesota 2:5

V Scotiabank Saddledome sa takmer po deviatich mesiacoch opäť stretli celky Flames a Wild. Hostia pricestovali na ľad svojho súpera s tromi výhrami v rade, domáci mali v zostave iba jediného slovenského zástupcu. Bol ním Adam Ružička, ktorý nastupoval vo štvrtom útoku. Po zákroku od protihráča Maroona však zamieril do šatne, o pár chvíľ sa z nej ale vrátil a celkovo odohral 12:25 min. Z víťazstva sa ale netešil, štvrtý triumf za sebou si pripísala Minnesota. Najviac sa pod neho podpísal trojbodový Boldy (2+1).

Colorado - Anaheim 3:2

Tím Avalanche si so svojím protivníkom naposledy zmeral sily pred tromi dňami, keď sa po samostatných nájazdoch radovali hráči Ducks. Tesné to napokon bolo aj tentoraz, zápas ale našiel rozdielneho víťaza. Svojou aktivitou k tomu prispel aj Tomáš Tatar, ktorý bol na klzisku pri dvoch góloch svojho mužstva. Dohromady odohral 11:13 min. Colorado tak pri absencii Makara dokázalo pretrhnúť šnúru troch prehier.

Vancouver - New Jersey 5:6 

Canucks od 21. novembra ukážkovo striedajú výhry s prehrami a na radosť Devils táto séria pokračovala. Oba kádre si po štyroch dňoch a zmene dejiska dali odvetu. Pri debute Šimona Nemca vtedy vyhral Vancouver 6:3, tentokrát boli k videniu ešte o dva góly viac, slovenský obranca sa však už dočkal prvej výhry v NHL. Dvojka draftu 2022 nastupovala v elitnej obrane po boku Siegenthalera a zapísala si 21:43 min.

Gólové hody naznačilo už úvodné dejstvo, po ktorom sa šlo do šatní za stavu 4:2 pre hostí. Druhá časť ponúkla len jediný presný zásah a znamenal zvýšenie náskoku. V súboji bratov Hughesovcov prišla silná 10-minútovka domácich, ktorí sa počas nej trikrát presadili a vyrovnali na 5:5. O víťazstve New Jersey napokon rozhodol 35 sekúnd pred koncom Jesper Bratt.

Ďalšie výsledky:

Columbus - Los Angeles 3:4 pp

Ottawa - NY Rangers 6:2

Buffalo - Detroit 3:5

NY Islanders - San Jose 4:5 pp

Chicago - Nashville 3:4 sn