Rangers doma strelili iba vlastný gól. Prvé finále Východnej konferencie patrilo Floride

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rangers doma strelili iba vlastný gól. Prvé finále Východnej konferencie patrilo Floride

Florida ideálne zvládla vstup do série.
Florida ideálne zvládla vstup do série.Profimedia
Východná konferencia NHL napísala prvú kapitolu svojho tohtoročného vyvrcholenia. V Madison Square Garden sa z triumfu tešili hostia z Floridy, ktorí domácemu celku dovolili skórovať iba do vlastnej bránky a ujali sa vedenia 1:0 v sérii. Druhé stretnutie je na programe 25. mája o 2:00 SEČ.

NY Rangers - Florida 0:3

/stav série: 0:1/

Na prvú finálovú bitku o post najlepšieho celku Východu zámorskej profiligy zavítali Panthers na ľad Rangers, s ktorými počas základnej časti odohrali tri vyrovnané súboje. Pred štartom série platilo, že Florida v aktuálnom play-off prehrala trikrát. V platnosti to ostalo aj po tomto meraní síl a práve tretej prehry v nadstavbe sa tentoraz dočkali domáci.

V 17. minúte to vyzeralo na veľkú príležitosť hostiteľa, no zakrátko sa puk ocitol na druhej strane a šikovnou strelou otvoril skóre Matthew Tkachuk. Na ďalší presný zásah sa čakalo 40 minút, v tretej tretine sa oň postarala súhra dvoch nešťastných momentov - najprv prišla nie úplne ideálna rozohrávka zo strany brankára Šesťorkina a následne po nevinnom nahodení od Verhaegheho vlastný gól Lafrenierea.

Bodku za gólovými momentmi dal 79 sekúnd pre záverom z vlastnej polovice trefou do prázdnej bránky Sam Bennett. V dueli ruských gólmanov tak bol značne úspešnejší Sergej Bobrovskij, ktorý 23-krát zasiahol a udržal si čisté konto.