Slafkovský medzi hviezdami zápasu, rozbehnutý Bedard pridal ďalšie góly

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slafkovský medzi hviezdami zápasu, rozbehnutý Bedard pridal ďalšie góly

Slafkovský zaujal výkonom proti Canucks.
Slafkovský zaujal výkonom proti Canucks.Profimedia
Základná časť NHL je kratšia o ďalšiu päticu duelov. V zámorskej profilige sa predstavili aj posledné dve draftové jednotky, obe svojím vystúpením lákali pozornosť hokejovej verejnosti, no ani jedna z nich sa netešila z víťazstva.

Florida - Chicago 4:3

Hokejisti Panthers zvíťazili ešte vo večernom nedeľňajšom stretnutí nad Blackhawks. Štyrmi bodmi za dva góly a dve asistencie sa v drese domácich zaskvel kanadský útočník Sam Reinhart. Za hostí sa dvakrát strelecky presadil Connor Bedard, ktorý má na konte už 13 bodov (9+4). "Panteri" triumfovali štvrtýkrát za sebou a vo Východnej konferencii poskočili na 3. miesto.

Montreal - Vancouver 2:5

Po dvoch výhrach v predĺžení za sebou hostili Canadiens v Bell Centre káder Canucks. Hostia nastupovali do duelu po prehre, ktorá im ukončila päť zápasov trvajúcu víťaznú vlnu. Na ďalšiu sa však naladili práve v tomto stretnutí.

Úvodné dejstvo gól neponúklo, v druhom však boli k videniu hneď tri a všetky z produkcie Vancouveru. Domáci znížili až v 47. minúte a ďalšie tri presné zásahy sa zmestili do posledných 90 sekúnd súboja. Canucks sa dvakrát presadili do prázdnej bránky, čím spečatili svoj triumf.

Slovenský útočník Juraj Slafkovský odohral v druhej ofenzívnej formácii Montrealu takmer 17 minút, bránku súpera ohrozil šiestimi strelami, kanadské body si ale nepripísal a aj napriek neúspechu svojho mužstva sa stal treťou hviezdou. Viacerí odborníci sa potom vyjadrili, že to bol jeho najlepší výkon sezóny.

Ďalšie výsledky:

Minnesota - Dallas 3:8

NY Rangers - Columbus 4:3 sn

Anaheim - San Jose 4:1