Štyri góly Pavelského poslali duel do predĺženia, Florida na úvod pokorila Toronto

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Štyri góly Pavelského poslali duel do predĺženia, Florida na úvod pokorila Toronto
Aktualizované
Pavelski oslavuje jeden zo štyroch zásahov proti Seattlu.
Pavelski oslavuje jeden zo štyroch zásahov proti Seattlu.Profimedia
Hokejová NHL pokračovala v noci z utorka na stredu dvomi zápasmi, ktoré zároveň znamenali začiatok dvoch sérií druhého kola play-off.

Toronto Maple Leafs - Florida Panthers 2:4

/ stav série 0:1 / 

Po tom, čo Florida vyradila v prvom kole víťaza Prezidentskej trofeje z Bostonu, vedú Panthers nad Torontom 1:0 na zápasy. Výrazne k tomu pomohli tri asistencie Matthewa Tkachuka, ktorý pridal deväť hitov - najviac z celého stretnutia.

Maple Leafs sa dokázali do duelu vrátiť zásahmi Matthewa Kniesa a kata Erika Černáka z Tampy Michaela Buntinga. Pre Kniesa, ktorý má rodičov zo Slovenska, išlo o debutový gól v NHL. Pred koncom druhej časti hry naklonil misky váh na stranu hostí rozhodujúcou trefou Carter Verhaeghe.

V súboji ruských gólmanov sa blysol úspešnosťou zákrokov 94,4 % Sergej Bobrovskij, ktorý zneškodnil 34 pokusov domácich. Iľja Samsonov inkasoval štyrikrát z 28 zakončení (85,7 %).

Dallas Stars - Seattle Kraken 4:5 pp

/ stav série 0:1 / 

Seattle dal v prvej tretine súboja s Dallasom svoje všetky štyri zásahy v riadnom hracom čase, ale stretnutie išlo aj tak do predĺženia. Postaral sa o to sám štyrmi gólmi veterán Joe Pavelski, ktorému sekundoval s tromi asistenciami Max Domi. 

Napriek streleckému koncertu to Stars na triumf nestačilo. Domáci boli v predĺžení lepším celkom, ale bola to koncovka z otočky v podaní Yanniho Gourdea v čase 72:17, ktorá rozhodla o výhre hostí. Mimochodom, Kraken mali piatich rôznych strelcov.