Tatar bodoval a vyhral stret s Černákom, Fehérváry pri návrate s asistenciou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tatar bodoval a vyhral stret s Černákom, Fehérváry pri návrate s asistenciou

Tatar zaknihoval ôsmu asistenciu.
Tatar zaknihoval ôsmu asistenciu.Profimedia
NHL ponúkla svojim priaznivcom šesticu duelov, v troch z nich sa predstavili aj Slováci. Z víťazstva nad krajanom sa tešil bodujúci Tomáš Tatar (32), radosť mali aj útočníci z Calgary. Martin Fehérváry (24) sa po zranení vrátil do zostavy Washingtonu a pripomenul sa gólovou asistenciou.

Colorado - Tampa 4:1

Oba celky sa v súťažom zápase stretli prvýkrát od polovice februára a mohli sa pochváliť pomerne slušnou formou z nedávneho obdobia. Avalanche vyhrali šesť zo siedmich posledných súbojov, Lightning štyri z piatich.

V druhých formáciách týchto protivníkov nastupovali zástupcovia Slovenska v zámorí - na domácej strane Tomáš Tatar, farby hostí hájil Erik Černák. Individuálne aj tímovo zažil lepší večer skúsenejší z dvojice, keď v druhej minúte prostredného dejstva asistoval pri víťaznom zásahu Johansena. Slovenský obranca si body nepripísal, na ľade strávil takmer 21 minút. Colorado po triumfe naďalej drží krok s čelom Západnej konferencie.

Calgary - Vegas 2:1 pp

Flames pokračujú vo výsledkovo striedavej forme, tentoraz ju však podporili cenným triumfom nad obhajcom titulu z Vegas. Diváci v Scotiabank Saddledome nevideli veľa gólov a ani slovenské body. Martin Pospíšil odohral v treťom útoku domácich 10:27 min, Adam Ružička vo štvrtej formácii 6:54 min. O rozhodujúci moment merania síl sa v piatej minúte predĺženia postaral obranca Mackenzie Weegar. Calgary sa výhrou dostalo do najlepšej osmičky západu NHL.

San Jose - Washington 2:1

Na tím Sharks nečakala v momentálnom rozpoložení žiadna jednoduchá úloha. Po šiestich prehrách z ostatných ôsmich vystúpení pricestoval na ich ľad káder Capitals, v ktorého zostave sa po zranení objavil už aj Martin Féhérváry.

Bratislavský rodák naskočil hneď do elitnej obrany a v 37. minúte sa asistenciou na vyrovnávajúci gól Kuznecova zapísal do štatistík. Jeho Washington sa ale z víťazstva neradoval, sedem minút pred záverečnou sirénou rozhodol domáci Kunin.

Ďalšie výsledky:

Columbus - Boston 5:2

NY Rangers - Buffalo 1:5

Ottawa - Florida 0:5