V strete Slovákov sa do dejín zapísal Ovečkin, Tatarov Seattle zostrelil hetrikový Skinner

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
V strete Slovákov sa do dejín zapísal Ovečkin, Tatarov Seattle zostrelil hetrikový Skinner
Ovečkin zaznamenal ďalší 20-gólový ročník.
Ovečkin zaznamenal ďalší 20-gólový ročník.Profimedia
NHL si zo svojho programu základnej časti odškrtla iba dvojicu zápasov, k videniu však boli traja slovenskí hokejisti. Calgary hostilo stret Martina Pospíšila (24) s Martinom Fehérvárym (24) a Seattle Tomáša Tatara (33) privítal Buffalo.

Calgary - Washington 2:5

V Scotiabank Saddledome sa streli mužstvá, ktoré nevzdávajú svoj boj o priečky zaručujúce play-off. Aj v druhom tohtosezónnom dueli Flames a Capitals sa z výhry tešil celok z hlavného mesta USA. Ruku k dielu priložil najmä vychýrený strelec Ovečkin.

Ruský útočník zaknihoval dva presné zásahy - prvý bol preňho 20. v ročníku, druhý mal prívlastok víťazný. Pre skúseného hokejistu to bol v istom smere aj pamätný večer. Stal sa totiž šiestym hráčom dejín zámorskej profiligy, ktorý v 19 sezónach nastrieľal minimálne 20 gólov. Okrem neho pomohlo výberu Caps aj dvojbodové trio - Strome (1+1), Wilson (1+1) a Carlson (0+2).

V elitných formáciách svojich tímov sa proti sebe postavili Pospíšil a Fehérváry. Prvý menovaný strávil na ľade 15:26 min a pripísal si dva mínusové body. Obranca hostí odohral 21:01 min a mal jedno plusko. Kanadské štatistiky si nevylepšil ani jeden z nich. Washington sa vo Východnej konferencii po triumfe vyšvihol na postupové miesto.

Seattle - Buffalo 2:6

Tím Kraken pôsobí v NHL od jesene 2021. V krátkej histórii piatich vzájomných duelov so Sabres doposiaľ zakaždým vyhral práve Seattle. Hosťom sa túto šnúru podarilo pretrhnúť na šiestykrát, k čomu výrazne pomohol Jeff Skinner.

Kanadský ofenzívny hráč sa gólovo presadil v každej tretine, k svojmu menu nasmeroval tri presné zásahy a stal sa hetrikovým hrdinom víťazstva. Bilanciou 1+1 mu sekundovali kolegovia Thompson a Tuch. Slovenský útočník Tomáš Tatar naskakoval vo štvrtej lajne domáceho mužstva, s dvomi mínuskami a bez bodového zápisu odohral 10:21 min.