Začína sa ďalšia kapitola. Fanúšikovia v Utahu privítali svoj nový klub NHL

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Začína sa ďalšia kapitola. Fanúšikovia v Utahu privítali svoj nový klub NHL
Utah sa môže tešiť na zámorskú hokejovú profiligu.
Utah sa môže tešiť na zámorskú hokejovú profiligu.Profimedia
Fanúšikovia v Salt Lake City privítali v stredu hokejistov Arizony Coyotes, ktorých klub sa sťahuje práve do mesta v americkom štáte Utah. Hráčov a trénerov čakalo na letisku zhruba 100 mládežníkov z miestnych programov.

Tréner Arizony André Tourigny uviedol: "Sme skupina 70 ľudí, ktorých vymenili v rovnaký deň a na rovnaké miesto. Myslím si, že to má v sebe niečo čarovné a zblíži nás to. Keď chcete vyhrať titul, musíte prekonávať prekážky spoločne. Tento rok sme už nejaké prekonali."

Klub predtým sídlil v meste Tempe a hral v univerzitnej hale s kapacitou 5 000 miest. Pre neúspešnú snahu o vybudovanie vlastnej arény majitelia predali klub rodine Smithovcom, ktorá vlastní aj účastníka basketbalovej NBA Utah Jazz.

Na novej adrese klub ešte nemá vytvorené ideálne zázemie, chýba tréningový priestor. "Potrebujeme len ľad. Je jedno, kde to bude. Pokiaľ máme ľad, sme spokojní," povedal generálny manažér Bill Armstrong.

Coyotes v aktuálnej sezóne štvrtýkrát za sebou nepostúpili do play-off. V Centrálnej divízii obsadili siedme miesto s 30-bodovu stratou na tretie Colorado. V Západnej konferencii boli na 13. priečke a na druhú voľnú kartu im chýbalo 21 bodov.

V organizácii pôsobí aj slovenský útočník Miloš Kelemen, ktorý väčšinu ročníka trávi na farme v Tucson Roadrunners v AHL. Za Arizonu absolvoval desať duelov a pripísal si jednu asistenciu.