Humenné nedalo Martinu žiadnu šancu a získalo postupový mečbal

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Humenné nedalo Martinu žiadnu šancu a získalo postupový mečbal

Rozhodnúť sa môže už v pondelok, najneskôr v stredu.
Rozhodnúť sa môže už v pondelok, najneskôr v stredu.HK Vitar Martin
Hokejisti HC 19 Humenné zdolali v piatom zápase semifinále play-off Tipos SHL HK Martin 5:0 a v sérii hranej na štyri víťazstvá vedú 3:2.

HC 19 Humenné - HK VITAR Martin 5:0 (2:0, 2:0, 1:0)

Góly: 2. Novický (Horvát, Borov), 11. Legalin, 23. Lenďák (Trandin, Safaralejev), 33. Krajňák (Borov, Novota), 42. Ťavoda (Ragan)

/stav série: 3:2/

Hlavný tréner martinských hokejistov Rudolf Jendek nedostal od svojich zverencov k 51. narodeninám darček v podobe priaznivého výsledku. Brankára domácich Romana Durného naposledy "rytieri" štyrmi gólmi vyhnali z bránky, tentokrát im 24-ročný muž v maske na odplatu zatiahol roletu.

Po 21 zápasoch sa gólovo presadil produktívny obranca Martin Lenďák. Do streleckých štatistík sa zapísala aj dvojica jeho kolegov z defenzívy - Damián Novický a Ján Ťavoda. Celok z východu republiky sa v pondelok v Turci môže po 17 rokoch predrať do druhého finále v klubovej histórii.

Ivan Boržík, asistent trénera HC 19 Humenné: "Po slabšom štvrtom zápase sme ukázali, že hokej vieme hrať. Od úvodného buly sme boli aktívnejší, lepší na puku. Prišli góly, sme radi, že piaty zápas sme zvládli. Ideme ďalej."

Rudolf Jendek, hlavný tréner HK VITAR Martin: "Zostáva mi iba zagratulovať súperovi k dnešnému výkonu. Humenčania nás predstihli vo všetkých činnostiach, my sme do zápasu vôbec nenastúpili."