Prešov v SHL dominuje aj naďalej, odniesla si to Dubnica

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prešov v SHL dominuje aj naďalej, odniesla si to Dubnica

Fanúšikovia na východe oslavovali ďalšie víťazstvo svojho tímu.
Fanúšikovia na východe oslavovali ďalšie víťazstvo svojho tímu.flashphoto.sk/Peter Ilenčík
Hokejisti HC Prešov si upevnili pozíciu lídra Tipos SHL. V utorkovom stretnutí 5. kola zdolali na domácom ľade TSS Group Spartak Dubnica 3:0. V prebiehajúcej sezóne tak stále neprehrali a stratili iba jeden bod.

HC Prešov - TSS Group Spartak Dubnica 3:0 

Favorit sa ujal vedenia už v 47. sekunde zápasu. Obranca Kapičák urobil chybu na útočnej modrej čiare. Vladislav Leščenko mu vypichol puk a z úniku cez celú plochu zakončil medzi betóny Kristína. Gólman hostí sa ešte ani raz nedotkol hracieho predmetu a z bránky ho vyťahoval druhýkrát. Prešov totiž udrel aj o štrnásť sekúnd neskôr. Dávid Kohút využil dieru na ľavej strane svätyne a presne zakončil. Domáci udreli ešte v 34. minúte, keď Kristína prekvapil František Pulščák, hoci strela nebola razantná.

"So vstupom do sezóny sme spokojní, hoci zápasy boli náročné. Dva z nich sme otáčali až v úplnom závere. Na počet získaných bodov sa ale určite sťažovať nemôžeme," povedal líder tímu František Poliaček pre portál hockeyslovakia ešte pred duelom s Dubnicou.

Tibor Tartaľ, hlavný tréner HC Prešov: "Veľmi dobre sme reagovali na kontry súpera a držali sme rýchlosť pri napádaní, vďaka čomu sme strelili dva rýchle góly. Ukázali sme skvelú obetu pri hre v oslabení a tímovú zodpovednosť."

František Kučera, asistent trénera TSS GROUP Dubnica: "Od prvého striedania sme ťahali za kratší koniec povrazu, čo súper dokázal okamžite využiť a streliť dva góly hneď na začiatku stretnutia. Ťažko sa hodnotí takýto zápas, keď nedáte gól v presilovke, vlastne nedáte žiadny gól. Žiaľ, boli sme nedôrazní, neskórovali sme, súper strelil tri a zvíťazil."