Trnava získala proti Martinu mečbal, brankár Hollý sa zastal náprotivka Glosára

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Trnava získala proti Martinu mečbal, brankár Hollý sa zastal náprotivka Glosára

Juraj Hollý na archívnej snímke.
Juraj Hollý na archívnej snímke.Mário Bóna
Dôležitý piaty zápas štvrťfinálovej série Tipos SHL medzi HK Gladiators Trnava a HK Vitar Martin vyhrali v stredu domáci hráči z "malého Ríma", čím si zabezpečili mečbal. O postupe do semifinále môžu rozhodnúť už v piatok na Turci.

Po úvodnom dejstve viedli "gladiátori" 2:1 a aj keď v druhom herne dominovali, šance ostali nepremenené, na čom mal veľkú zásluhu hosťujúci gólman Vladimír Glosár: "Ja som sa tam sedemnásť minút nudil, iba som stál. Súpera veľmi podržal Vlado Glosár," povedal pre Flashscore správy trnavský brankár Juraj Hollý: "Paradoxne sme druhú tretinu ako jedinú vyhrali, ale zlými striedaniami a rozhodnutiami sme sa dostávali pod tlak. Napriek tomu svietil stav 2:2 a bol to otvorený zápas," nadviazal martinský brankár.

Ten inkasoval na začiatku tretej periódy tretí zásah a trénerský štáb sa ho rozhodol stiahnuť, čo sa Hollému na druhej strane absolútne nepáčilo: "Nerád sa vyjadrujem k súperovi. K trénerom Jendekovi a Tabačekovi mám maximálny rešpekt, ale druhú tretinu prežili iba vďaka nemu. Potom dostal blbý gól, ale toto sa nerobí. Úplne ho degradovali. Som brankár, je to môj kolega, takže s ním maximálne súcitím," nechal sa počuť odchovanec ružinovského hokeja.

Stretnutie sa zlomilo dvomi trnavskými gólmi na začiatku tretej tretiny: "Neprišlo mi, že by Martin mal v závere tlak alebo šance. Očakával som to, ale neprišlo to. Séria je úplne vyrovnaná. Oba tímy hrajú raz lepšie, potom horšie, len nám to trochu viacej padá v momentoch, keď potrebujeme dať góly. Posledný krok býva najťažší. Videli sme to aj v iných sériách, v utorok mohli spečatiť postup Dubnica a Žilina," pokračoval Hollý.

Prehľad zápasu Trnava - Martin

Pochválil takisto fanúšikov, ktorých prišlo v stredu večer necelých tisíc: "Nie je ich toľko ako v Martine, ale bolo ich počuť. "Trnaváci" majú silné hlasy," doplnila jednotka medzi tromi žrďami.

Na druhej strane cítili Martinčania veľké sklamanie: "Chceli sme si prísť pre mečbal a doma to ukončiť, čo nám nevyšlo. Predvedená hra nebola ideálna. Ťažko povedať, či sme si zaslúžili vyhrať. Neostáva nám nič, iba sa pozerať na ďalšie dva zápasy," konštatuje Glosár. Verí ale, že doma môže jeho mužstvo sériu s prispením divákov poslať späť do Trnavy.

"Určite to je v našich silách. Odkazujem aj našim fanúšikom, že spravíme všetko, aby sme odčinili tento zápas. Smútiť nám už nepomôže. Môžeme si rozobrať niektoré situácie, no ideme hrať šiesty duel. Navzájom sa poznáme a nemáme sa už ako prekvapiť. Keď dodržiavame systém a robíme to, čo máme, vieme byť úspešní, ale keď nie, tak sa to vypomstí a vyzerá to ako v tomto stretnutí," vyjadril sa Glosár.