Žilina sa vracia do najvyššej súťaže, cez Prešov prešla v najkratšom možnom čase

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Žilina sa vracia do najvyššej súťaže, cez Prešov prešla v najkratšom možnom čase
Žilina sa po piatich rokoch vracia do extraligy.
Žilina sa po piatich rokoch vracia do extraligy.Vlci Žilina
Hokejisti Žiliny si vybojovali postup do najvyššej súťaže. Vo štvrtom finálovom stretnutí play-off Slovenskej hokejovej ligy zvíťazili na ľade HC Prešov 5:1 a v sérii triumfovali jednoznačne 4:0 na zápasy. Žilina sa vráti do extraligy po piatich rokoch, nahradí v nej Humenné.

Prešov - Žilina 1:5

/stav série 0:4, Žilina postupuje do extraligy/

Vlci boli výsledkovo suverénni nielen vo finálovej sérii, ale v celom ročníku 2023/2024. Pozíciu najvážnejšieho ašpiranta na postup potvrdili už v základnej časti, v ktorej prehrali iba tri zo 46 zápasov a ovládli ju s 25-bodovým náskokom pred Prešovom

V play-off následne zdolali Žiar nad Hronom (4:1 na zápasy), Dubnicu (4:2) a Prešov. Najvyššia súťaž sa pod Dubeň vráti prvýkrát od sezóny 2018/2019. Lepší vstup do štvrtého finálového zápasu mali domáci hráči. Do vedenia išli v 5. minúte, keď Vrábeľ zblízka prekonal Valenta, ktorý kapituloval po viac než 164 minútach.

Žilinčania sa rozbehli od druhej tretiny. V jej úvode Bezúch trafil presne do pravého horného rohu, Varga a Beták usmernili strieľané prihrávky za Ovečku a najproduktívnejší hráč súťaže Varga v 33. minúte zvýšil na 4:1. Hostia si v tretej tretine postrážili presvedčivý náskok, ktorý v 55. minúte navýšil Beták.