Banská Bystrica sa rozlúčila s trénerom Helminenom, nepokračuje desiatka hráčov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Banská Bystrica sa rozlúčila s trénerom Helminenom, nepokračuje desiatka hráčov

Tréner Helminen a asistent Marton končia na lavičke Banskej Bystrice.
Tréner Helminen a asistent Marton končia na lavičke Banskej Bystrice.hc05.sk
Slovenský hokejový klub HC ´05 Banská Bystrica už nepočíta so službami fínskeho trénera Raima Helminena (60), ktorý viedol tím v uplynulej sezóne 2023/2024. V Banskej Bystrici nebude pokračovať ani 10 hráčov vrátane viacerých lídrov. Klub o tom informoval na oficiálnej stránke.

Okrem Helminena v Banskej Bystrici skončil aj jeho asistent Hunor Marton. V kádri baranov pre nasledujúci ročník už nefigurujú Patrik Bačík, Patrik Luža, Dominik Sojka, Andreas Štrauch, Matej Macek, Frank Hora, Marcus Vela, Carter Turnbull, Chris Langkow ani Andrew Nielsen.

"Tým, ktorí u nás už nebudú pokračovať, ďakujem za služby, ktoré odviedli v Banskej Bystrici. Chcem im popriať veľa šťastia v hokejovom aj osobnom živote," uviedol športový manažér Ľuboš Pisár.

O miesto v prvom tíme zabojujú mladíci Lukáš Tomka, Marek Jedlíček, Michal Sedliačik, Patryk Zubek, Patrik Kliment a Bruno Bojtoš, klub si nedávno uplatnil opciu na Alexa Výhonského.

"V priebehu budúceho týždňa klub postupne prinesie informácie ohľadom aktuálneho kádra a predstaví realizačný tím spolu s novými hráčmi, ktorí budú obliekať dres s baranom na hrudi v blížiacej sa novej sezóne," píše sa na stránke hc05.sk