Košice a Spišiaci sú krok od semifinále extraligy, v sobotu môžu potvrdiť postup

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Košice a Spišiaci sú krok od semifinále extraligy, v sobotu môžu potvrdiť postup
Aktualizované
Košičania majú postup na dosah.
Košičania majú postup na dosah.TASR
Hokejisti HC Košice zvíťazili aj v treťom zápase štvrťfinále play-off Tipos Extraligy nad Slovanom Bratislava. V piatkovom dueli triumfovali na bratislavskom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu 5:3 a v sérii hranej na štyri víťazné duely vedú už 3:0. Rovnaký stav má aj séria medzi Spišskou Novou Vsou a Banskou Bystricou.

HC Slovan Bratislava - HC Košice 3:5 

/stav série: 0:3/

Domáci išli do vedenia po góle Töröka a neskôr viedli aj 2:1, keď sa presadil Findlay. Bartánus však vyrovnal na 2:2 a po ňom poslal Košičanov po prvý raz do vedenia Pollock. Poirier ešte stihol vyrovnať, ale potom už dali góly len hostia. Víťazný strelil Chovan a kapitán Košíc pridal aj piaty gól v závere do prázdnej bránky. O svojom postupe tak môžu oceliari rozhodnúť už v sobotu o 18:00, keď je v Bratislave na programe štvrtý zápas.

Banská Bystrica – Spišská Nová Ves 3:4 pp

/stav série 0:3/

Prvá tretina vyšla lepšie Spišiakom. Do vedenia išli v deviatej minúte zásluhou Mykluchu, ktorý zakončil spoza protihráča pomedzi jeho nohy a tečovaný puk skončil za Krošeljom. O dve minúty neskôr ho pokoril z kruhu bez prípravy Bakoš. V strednom dejstve domáci znížili v presilovke z dorážky Faithom, lenže hosťom vrátil dvojgólové vedenie voľný Kerbashian z medzikružia presnou strelou k žrdi.

Na začiatku tretej tretiny Bystričania znížili znovu z presilovky, od modrej sa presadil Hora. Spišiaci potom nevyužili tri vyložené šance a pykali za to 72 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času. Ujala sa strela Velu z kruhu a nasledovalo predĺženie. V ňom sa tešili hostia po strele Nellisa, ktorého ideálne našiel Vandas. Aj východniari môžu postup potvrdiť túto sobotu.