Michalovce majú bronz istý, ciele sú však iné. Pozeráme sa na najvyššie priečky, tvrdí Kabáč

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Michalovce majú bronz istý, ciele sú však iné. Pozeráme sa na najvyššie priečky, tvrdí Kabáč
Michalovce a Nitra majú v základnej časti vyrovnanú bilanciu.
Michalovce a Nitra majú v základnej časti vyrovnanú bilanciu.TASR
Hokejisti Michaloviec majú ako jediní zo štvorice semifinalistov play-off Tipos Extraligy istotu medaily, no veria, že tretiu semifinálovú účasť premenia na historické finále. Už vlani k nej boli blízko, nádejne rozohratú sériu s Košicami, v ktorej viedli 3:2 na zápasy, však nedotiahli do želaného konca. Tentoraz im v ceste stojí Nitra, ktorá chce po víťazovi základnej časti z Popradu zaskočiť aj ďalšieho favorita.

Michalovčania zdolali vo štvrťfinále Zvolen 4:1 na zápasy a pred sériou s Nitrou mali päť voľných dní. Ich súper dokonal postup cez Poprad v šiestom stretnutí a na regeneráciu mal o dva dni menej, pred prvým zápasom ho navyše čakal aj dlhý presun do Michaloviec. Tréner michalovského tímu Tomek Valtonen si však nemyslí, že tieto skutočnosti môžu zavážiť, no upozornil na iné silné stránky semifinálového súpera: "Nitra má výbornú ofenzívu so šikovnými hráčmi, na ktorých si musíme dať pozor. Rovnako tak musíme eliminovať aj ich presilovky, ktoré sú ich silnou stránkou."

Michalovce získali bronz aj v roku 2021, keď ich tím takisto viedol tréner Valtonen. Bol pri tom aj brankár Stanislav Škorvánek, ktorý sa medzičasom vypracoval do pozície brankárskej jednotky tímu a rád by ho doviedol do historického finále: "Na to, že máme istý bronz, sa teraz nepozeráme. Chceme predovšetkým zvíťaziť v semifinálovej sérii. Verím, že je to v našich silách. Dôležité bude, aby sme sa na súpera dôkladne pripravili."

Výhodou Michalovčanov môže byť domáce prostredie v úvode série a aj v prípadných zápasoch číslo päť a sedem. Útočník Michal Kabáč však pripomenul, že súpera, ktorý v základnej časti obsadil 8. miesto, no vo vyraďovačke už zdolal Trenčín (v predkole) i Poprad, neradno podceniť.

"Nitra sa ukazuje ako dobré play-off mužstvo, takže uvidíme, ako to bude vyzerať," povedal Kabáč pred sériou, v ktorej sa stretnú tímy s vyrovnanou bilanciou vzájomných zápasov v základnej časti. Oba celky si v nich pripísali po 6 bodov pri vyrovnanom skóre 11:11. "Naše mužstvo je nastavené tak, že sa pozerá na najvyššie priečky, preto musíme zdolať každého," dodal.