Návrat Bokroša ku koreňom. Žilinu dotiahol k postupu, v extralige ju trénovať nebude

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Návrat Bokroša ku koreňom. Žilinu dotiahol k postupu, v extralige ju trénovať nebude

Bokroš sa so Žilinčanmi radoval z vytúženého postupu.
Bokroš sa so Žilinčanmi radoval z vytúženého postupu.Vlci Žilina
Hlavným trénerom hokejistov HK Dukla Trenčín sa stal Ernest Bokroš (64). Do najvyššej slovenskej súťaže sa vráti po sezóne, v ktorej doviedol tím Vlci Žilina k postupu do extraligy. Vo funkcii nahradí Milana Bartoviča (43), ktorý viedol mužstvo v ročníku 2023/24. Klub informoval o trénerskej zmene na oficiálnej stránke.

Bokroš odštartoval svoju trénerskú kariéru práve v Trenčíne v sezóne 1995/96, keď pôsobil ako asistent Rudolfa Potscha. Počas hráčskej kariéry získal v roku 1992 s Duklou federálny titul. Ako tréner má slovenské tituly so Slovanom a Zvolenom, v najvyššej súťaži viedol aj tímy Detvy, Prešova a slovenskej dvadsiatky.

"S menom Ernest Bokroš sa spája rešpekt a disciplína, ktorá vždy patrila medzi tradičné hodnoty Dukly Trenčín. Je jednoznačne skúseným trénerom zameraným na detaily, čo môže vo vyrovnanej extralige rozhodovať. Keďže sme až dnes dotiahli posledné detaily zmluvy, čím sme oficiálne spečatili spoluprácu, tak v tomto momente už môžeme povedať… Pán tréner, vitajte naspäť doma!" uviedol trenčiansky klub.

"Tréner Ernest Bokroš bude v nasledujúcej sezóne pôsobiť v Dukle Trenčín. Do svojho mesta sa tak vracia takmer po 30 rokoch, čo bude pre pána trénera podľa vlastných slov rozhodne niečo unikátne. Ďakujeme za spoluprácu a dosiahnutie spoločného cieľa. Prajeme veľa šťastia," odkázala strojcovi svojho úspechu Žilina.

"Môžem povedať, že odchádzam do Trenčína. Zo Žiliny sa odchádzalo ťažko, no domov sa mi ide ľahko. Čaká ma mesto, v ktorom dlhodobo bývam a narodili sa mi tam deti. Považujem sa za Trenčana a po 30 rokoch sa vraciam. Žilinskému hokeju prajem všetko dobré," povedal kouč pre Žilinský večerník.

Bokroš sa nedávno tešil z titulu v Slovenskej hokejovej lige.
Bokroš sa nedávno tešil z titulu v Slovenskej hokejovej lige.TASR

V zbierke úspechov má aj český titul, ktorý získal v roku 2004 so Zlínom. Na medzinárodnej úrovni bol asistentom trénera slovenskej reprezentácie pri zisku zlatej a striebornej medaily na MS 2002 resp. 2003. S národným výberom do 20 rokov získal bronz na juniorských MS 2015.