Nebol to excelentný výkon, ale takéto zápasy potrebujeme, vyzdvihol Kapuš charakter tímu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nebol to excelentný výkon, ale takéto zápasy potrebujeme, vyzdvihol Kapuš charakter tímu

Hokejisti Slovana uspeli proti Novým Zámkom.
Hokejisti Slovana uspeli proti Novým Zámkom.TASR
Hokejisti Slovana Bratislava prerušili štvorzápasovú šnúru prehier s Novými Zámkami, keď ich v nedeľnom ligovom dueli zdolali 5:2. Asistent trénera domácich Richard Kapuš (50) vyzdvihol charakter tímu, ktorý podľa neho vďačí za tri body zvládnutiu zlomových momentov vyrovnaného stretnutia. "Belasým" sa tak aspoň čiastočne ľahšie dýcha, keďže to bolo pre nich iba druhé víťazstvo z uplynulých šiestich stretnutí.

Prerušená štvorzápasová séria prehier

Slovan najskôr neudržal dvojgólový náskok, o ktorý sa v prvej perióde postarali gólmi Američania Chris Brown a Liam Pecararo. Ešte pred prvou prestávkou však znížil Roberts Mamčics a v 37. minúte vyrovnal na 2:2 vo vlastnom oslabení Radek Prokeš, keď strelou spoza bránkovej čiary "nachytal" brankára Denisa Godlu.

"Bol to solídny zápas z obidvoch strán a vyhral ten, kto mal možno aj trochu viac šťastia a viac pevnej vôle. Boli tam momenty, keď sa to lámalo, napríklad, keď Nové Zámky vyrovnali a nám sa hneď podarilo streliť tretí gól. Alebo pri ubránení oslabenia troch proti piatim," hodnotil Richard Kapuš.

Vzájomné merania síl.
Vzájomné merania síl.Flashscore

Už o tridsať sekúnd neskôr v rovnakej presilovke však vrátil "belasým" vedenie Samuel Takáč po perfektnej prihrávke od Miroslava Preisingera. Slovan ešte pridal v tretej časti hry poistky zásluhou Poiriera a Ethana Wereka. Slovan prerušil štvorzápasovú šnúru prehier s týmto súperom, naposledy ho predtým zdolal ešte v decembri 2022.

"Po dlhej dobe sa ukázalo, že tento tím má charakter. Na nás tréneroch je, aby sme ho z hráčov vytiahli a ukazovali to zápas čo zápas. Nebudeme vyhrávať stále, pretože nie sme muzikanti, ale keď mužstvo ukáže v každom dueli charakter, tak sa aj ľudia vrátia do hľadiska," zdôraznil Kapuš.

Nové Zámky bez bodu v druhom stretnutí za sebou

"Z minima sme vyťažili maximum, získali sme tri body a s tým môžeme byť spokojní. Nebudeme si tu stavať vzdušné zámky, z našej strany to nebol nejaký excelentný výkon. Výsledok úplne neodzrkadľuje dianie na ľade, ale takéto zápasy teraz potrebujeme vzhľadom na to, v akom stave sme. Účel svätí prostriedky a my sme vďační za body, keďže každý potrebujeme ako soľ," dodal Richard Kapuš. 

Ostatné výsledky
Ostatné výsledky Flashscore

Novozámčania vyšli bodovo naprázdno v druhom dueli za sebou, no tréner Ľubomír Hurtaj nebol s výkonom v Bratislave nespokojný. "Myslím si, že sme napriek zlému úvodu neodohrali zlý zápas. Najmä druhá tretina bola z našej strany dobrá, vytvorili sme si veľa šancí a mohli sme skóre otočiť v náš prospech. Nanešťastie, po vyrovnaní na 2:2 sme hneď inkasovali a potom sme nedokázali v tretej tretine využiť ani minútovú presilovku o dvoch hráčov, kde sme to mohli ešte zdramatizovať. Slovan svoje presilovky využil a potom si to už postrážil," uzavrel tréner hostí.