Nitra dala Bystrici desať gólov, Michalovce porazili nováčika. Slovan prehral na Liptove

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nitra dala Bystrici desať gólov, Michalovce porazili nováčika. Slovan prehral na Liptove

Nitra nadelila Banskej Bystrici poriadnu nádielku.
Nitra nadelila Banskej Bystrici poriadnu nádielku.TASR
Hokejisti Nitry doslova zdemolovali Banskú Bystricu a v zápase 11. kola Tipos Extraligy vyhrali 10:1, čím sa postarali o najvyššie víťazstvo tejto sezóny.

Michalovce - Humenné 7:2

Hlavnou hviezdou stretnutia sa stal kanadský obranca Acolatse, ktorý k siedmim gólom svojho tímu prispel jedným presným zásahom a tromi asistenciami. Veľmi dobre hrala štvrtá formácia Bodnár (1+2), Solenský (0+2) a Paločko (2+1). Michalovce vyhrali druhý z ostatných troch zápasov, zatiaľ čo Humenné je s ôsmimi bodmi naďalej posledným tímom Tipos Extraligy.

Michalovce položili základ víťazstva v zemplínskom derby už v prvej tretine, ktorú vyhrali 3:1. Hostia sa síce ujali vedenia v 11. minúte zásluhou Jakuba Lineta, no domáci tromi gólmi v priebehu necelých dvoch minút otočili priebeh. V druhej a tretej časti ešte poistili triumf ďalšími štyrmi presnými zásahmi. 

Spišská Nová Ves - Poprad 3:2

Derby vyhrala Spišská Nová Ves, ktorá vyhrávala už 3:0. Poprad skóre síce znížil, no nedokázal vyrovnať. Dvomi bodmi sa prezentoval domáci obranca Nelis Ališauskas (1+1). Výbornú formu potvrdil ďalšou asistenciou Kerbashian.

Domáci vstúpili do podtatranského derby lepšie a už od druhej minúty viedli. Džugan našiel pred bránkou Ališauskasa, ktorý strelou pomedzi betóny prekonal Vaya. Spišiaci na začiatku druhej tretiny strelili ďalšie dva góly. V presilovej hre sa presadil Beaudry a o tri minúty neskôr Majdan. Popradčania znížili v presilovej hre o dvoch hráčov, skóroval Mlynarovič. V tretej časti už len Kukuča upravil na 2:3.

Liptovský Mikuláš - Slovan Bratislava 3:2 sn

Domáci sa v riadnom hracom čase dvakrát dostali do vedenia, ale Slovanisti dokázali zakaždým odpovedať v presilovej hre. Na vedúci gól Quincea zareagoval Preisinger a po zásahu Fekiača vyrovnal na 2:2 z dorážky Takáč. Duel dospel napokon až do nájazdov, v ktorých boli úspešní iba hráči HK 32 Miller a Egle. Duel okorenila v druhej tretine bitka medzi Mezovským a Brownom, obaja dostali trest na päť minút + DKZ.

Slovan sa predstavil v Liptovskom Mikuláši bez viacerých hráčov základnej zostavy. Brankár Baroš očakáva prírastok v rodine, chýbali aj zranené defenzívne opory Sersen a Lalonde a útočník Výhonský, pre chorobu absentoval Fominych. Vzhľadom na výpadky si hostia pomohli viacerými hráčmi z tímu Modré krídla Slovan. Liptáci vyhrali tretí zápas za sebou a poskočili v tabuľke na piatu priečku, Slovan figuruje po druhej prehre za sebou na ôsmom mieste.

Nitra - Banská Bystrica 10:1

Nitra síce vyhrala len štvrtý zápas v sezóne, ale postarala sa o najvyššie víťazstvo aktuálneho ročníka Tipos Extraligy. Banskej Bystrici nasúkala až desať gólov, pričom žiarili hlavne prvé dve formácie. Hetrikom sa blysol Jackson (3+1), dva góly zaznamenal Buček (2+1) a v tabuľke strelcov je s deviatimi zásahmi už na štvrtom mieste. Výborné štatistiky mali aj ďalší hráči ako Harper (2+2), Gill (0+3) či Gates (1+2). Kanadský obranca Cotton po príchode pod Zobor počas svojho debutu skóroval. Nitrania začali aktívne už v prvej tretine a po góloch Gatesa a Cottona viedli 2:0.

Domáci vygradovali gólostroj v druhej časti, v ktorej sa tešili až päťkrát. V tretej zavŕšili prvý dvojciferný výsledok v sezóne. Za Banskú Bystricu dosiahol čestný presný zásah Vela. Banská Bystrica inkasovala v extralige desať gólov iba raz a to od Skalice v roku 2013. Filip Belányi tak na svoj 77. zápas za "baranov" nebude spomínať rád. Dostal sa ním totiž na tretie miesto v klubovej štatistike. Lepší sú už len Bacashihua (106) a Stieranka (126).

Zvolen - Nové Zámky 4:5 sn

Hokejisti Zvolena bodovali v desiatom zápase z jedenástich, ale na domácom ľade tentoraz nevyhrali. S Novými Zámkami prehrali 4:5 po samostatných nájazdoch, keď sa rozhodlo až v 16. sérii. Za tím spod Pustého hradu sa v dobrom svetle ukázal Miroslav Mucha. Oficiálne strelil dva góly, ďalšie dva v nájazdoch sa mu do štatistík nezapočítajú.

Zvolenčania išli do vedenia v prvej tretine, keď si strelecký účet v mužstve otvoril z medzikružia novic Mucha. Do prestávky po vzhliadnutí videa neuznali rozhodcovia vyrovnávajúci gól T. Mikúšovi, ale po zmene strán sa predsa len hostia dočkali z dvojnásobnej dorážky Farleya. Lenže o dve minúty na to odpovedal zblízka Bondra a bolo 2:1. Ani toto vedenie domácich nevydržalo, pretože v 34. minúte vyrovnal na 2:2 i so šťastím J. Mikúš.

V tretej tretine najprv Marcinek prepálil Kantora a bolo 3:2. Lenže Novozámčania dvoma gólmi otočili stav na 3:4 a to za 64 sekúnd. Najprv Michnáčom po prudkej strele a v 55. minúte z prečíslenia obrancom Leem. Predĺženie zariadil necelé dve minúty pred koncom riadneho hracieho času druhým gólom v drese Zvolena Mucha, keď mieril presne k žrdi.

Rozuzlenie priniesli až samostatné nájazdy, v nich dali po dva góly Mucha a Števuliak, no rozhodlo sa až v 16. sérii, a to zásluhou Tomáša Mikúša.

Dukla Trenčín - Košice 1:4

Hokejisti HC Košice triumfovali na ľade Dukly Trenčín a poskočili v tabuľke zo šiesteho na štvrté miesto. "Vojaci" sa naďalej trápia, prehrali štvrtý zápas v sérii a klesli na predposlednú 11. priečku. Košice mali v Trenčíne navrch, po dvoch tretinách viedli jasne 4:0, keď sa strelecky presadili Patrik Lamper, Marek Bartánus, Mário Lunter a Hunter Fejes. Domáci v tretej dvadsaťminútovke už iba skorigovali výsledok zásluhou Denisa Hudeca. Duklu z pozície hlavného trénera viedol športový riaditeľ Branko Radivojevič, ktorý dočasne prevzal mužstvo po Róbertovi Dömem. Toho klub uvoľnil z rodinných dôvodov.

Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.
Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.Flashscore