Poprad má na čele šesťbodový náskok. Slovan zdolal Spišskú, Mikúš zostrelil Zámky

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Poprad má na čele šesťbodový náskok. Slovan zdolal Spišskú, Mikúš zostrelil Zámky

Aktualizované
Slovan v domácom prostredí zdolal Spišskú Novú Ves.
Slovan v domácom prostredí zdolal Spišskú Novú Ves.TASR
Hokejisti Slovana Bratislava vyhrali v stredajšom 43. kole Tipos Extraligy nad Spišskou Novou Vsou. Tá klesla už na tretie miesto, pretože ju preskočili Michalovce. Košice aj Zvolen zvíťazili zhodne 4:0 a zároveň udržali čisté konto. Poprad má po výhre nad Banskou Bystricou na prvej priečke už šesťbodový náskok.

Michalovce - Nitra 4:2

O piatom triumfe Michalovčanov v sérii rozhodol v 54. minúte kanadský útočník Max Newton, ten sa presadil dvakrát. Domácich poslal do vedenia v 25. minúte Santos, no "corgoni" dokázali reagovať gólmi Gilla a Jacksona. Do tretieho dejstva sa išlo za stavu 2:2 po strele Valacha, ktorý vymietol horný roh Kašíkovej bránky. Rozhodujúci okamih prišiel v 54. minúte, keď Daugavinšovu strelu tečoval Newton a rovnaký hráč 31 sekúnd pred záverečnou sirénou poistil víťazstvo Michaloviec počas nitrianskej hry bez brankára.

Liptovský Mikuláš - Dukla Trenčín 2:5

V tabuľke zostávajú Trenčania na deviatom mieste, no pred Liptákmi na 10. priečke majú náskok už šesť bodov. "Vojaci" išli za tromi bodmi od úvodu zápasu. Skóre otvoril už po 24 sekundách svojím prvým gólom v sezóne obranca Darien Kielb. Jozef Baláž v 3. minúte zvýšil na 2:0 a ten istý hráč aj uzavrel skóre 69 sekúnd pred koncom. Domáci dvakrát znížili na rozdiel dvoch gólov, no kontaktný gól sa im streliť nepodarilo.

Nové Zámky - Košice 0:4

Nové Zámky zaznamenali tretiu prehru v sérii a naďalej na 11. priečke strácajú šesť bodov na Liptovský Mikuláš. Košičania zabodovali naplno po troch stretnutiach. Dva góly v drese víťazov si pripísal Tomáš Mikúš, ktorý sezónu odštartoval práve v drese Nových Zámkov a bol aj ich kapitánom. Túto pozíciu v tíme "býkov" teraz prevzal Václav Stupka.

Slovan Bratislava - Spišská Nová Ves 2:1

Hokejisti Slovana Bratislava zdolali v stredajšom domácom zápase 43. kola Tipos extraligy Spišskú Novú Ves 2:1. O ich triumfe rozhodol dvoma gólmi Liam Pecararo, na jeho presné zásahy odpovedal Todd Burgess. Pre hostí to bola siedma prehra za sebou, zverenci Vlastimila Wojnara klesli v tabuľke z druhej priečky na tretiu.

Zvolen - Humenné 4:0

Nováčik zaknihoval štvrtú prehru za sebou a nepriblížil sa bodovo k predposledným Novým Zámkom. V prvej tretine mali navrch domáci hokejisti, ktorí nevyužili množstvo šancí. Najväčšie Hults a Lukosevicius. Na opačnej strane nepotrestal pred prestávkou chybu Hultsa hosťujúci Paršin. Prevahu využili Zvolenčania až v strednom dejstve, keď sa najprv presadil blafákom Bondra a druhý zásah pridal švihom z kruhu Lukosevicius. V tretej tretine sa zranil hosťom brankár Galimov, nahradil ho Kozel a ten dvakrát inkasoval v oslabení, najprv tečoval puk za neho Hecl a potom ho pokoril z dorážky bekhendom Rauhauser.

Poprad - Banská Bystrica 6:1

Hokejisti Popradu zvíťazili nad Banskou Bystricou a zvýšili naskok na čele tabuľky. Pred Michalovcami, ktoré sa po triumfe nad Nitrou dostali na druhé miesto, majú k dobru šesť bodov. "Kamzíci" triumfovali v deviatom zápase za sebou. Útočník Tomáš Záborský dosiahol tri body (2+1). Bystričania klesli na 7. priečku. Popradčania viedli od 5. minúty, keď sa Kukuča presadil počas avizovaného vylúčenia hostí. V závere prvej časti Záborský zvýšil na 2:0.

Krídelník druhej formácie upravil v 25. minúte z trestného strieľania už na rozdiel troch gólov. Wilkins v polovici duelu využil presilovú hru a dostal hostí späť do hry. Po 34 sekundách tretej časti Dmowski 28. presným zásahom v sezóne rovnako v početnej výhode opäť vrátil domácim trojgólové vedenie. V závere stretnutia ešte upravili výsledok Šotek a Calof.

Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.
Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.Flashscore