Poprad nestačil na Nitru. Mali sme získať viac ako bod, tvrdí Totter

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Poprad nestačil na Nitru. Mali sme získať viac ako bod, tvrdí Totter

Popradčania nevedia nájsť správny herný rytmus.
Popradčania nevedia nájsť správny herný rytmus.TASR
Hokejistom Popradu nevychádza podľa predstáv začiatok sezóny Tipos Extraligy a po dvanástich zápasoch sú s 12 bodmi až na desiatom mieste. V nedeľu prehrali doma s Nitrou 3:4 po predĺžení, keď v 63. minúte rozhodol útočník Filip Bajtek (32). Podľa trénera "kamzíkov" Aleša Tottera (51) malo mužstvo získať viac ako bod.

Popradčania vstúpili do zápasu lepšie a v 12. minúte sa ujali vedenia, keď sa Ryan Dmowski presadil počas oslabenia. Bol to len štvrtý duel, v ktorom "kamzíci" otvorili skóre. Nitrania však potom prebrali aktivitu na svoju stranu a dali tri presné zásahy. Presilovú hru využil Robby Jackson, na ktorého nadviazali ďalší legionári Brent Gates a Sahir Gill.

"Myslím si, že to bol bojovný výkon z našej strany. Poprad hral nátlakovo, nedal nám veľa priestoru a ťažko sa proti nemu presadzovalo. Zvládli sme prvú tretinu, v druhej sme odskočili na 3:1, no v tretej sme začali brániť a vyrovnali to. Sme radi, že sme zvládli predĺženie," uviedol Bajtek.

Poprad - Nitra 3:4 pp

Domáci počas tretej vyrovnali, keď v početnej výhode najprv znížil Oldrich Kotvan a v 55. minúte po obrovskej chybe brankára Libora Kašíka vyrovnal Tyler Coulter.

"V prvej tretine sme súpera 'prehrávali' aj vďaka presilovkám. Bohužiaľ, neboli sme schopní vyhrať tretinu a ísť do kabíny s vedením. V druhej sme posadili súpera na koňa, ale klobúk dole za tretiu časť. Som pyšný na tím, pretože sme Nitru prinútili robiť chyby, napádali sme a boli sme odmenení dvoma gólmi. Mali sme získať viac ako jeden bod, ale hokej je spravodlivý. Tretia tretina je kľúč, mali by sme takto hrať a zlomiť sezónu na našu stranu. Verím, že v piatok potešíme divákov víťazstvom za tri body," povedal český kouč Popradu.

Postavenie oboch tímov v tabuľke.
Postavenie oboch tímov v tabuľke.Flashscore

V predĺžení rozhodol Bajtek o zisku dvoch bodov pre Nitru. Útočník si pripísal štvrtý gól v sezóne a celkovo ôsmy bod. "Videl som, že 'Kašo' to chcel rozohrať. Gates mi to posunul a už som len čakal, či sa mi otvorí šanca na prihrávku. Nebol tam však priestor, vyskúšal som to a bol z toho gól," zhodnotil gólovú situáciu útočník tretej formácie.

Vyjadril sa aj k výsledkom tímu: "Neviem, či sme z najhoršieho von, ale sme radi za víťazstvá. Pomohlo nám to po psychickej stránke a aj tréningy pôjdu lepšie. Nemôžeme však lietať v oblakoch a musíme sa stále snažiť na sto percent."

Nitra zaznamenala štvrtý triumf z uplynulých piatich duelov a patrí jej 9. priečka, keď získala trinásť bodov. "Prišli sme do Popradu získať nejaké body po domácom víťazstve. Sme radi, že sa nám to podarilo, aj napriek priebehu zápasu. V prvej tretine sme hrali veľa oslabení, ale našťastie nám domáci neodskočili. V tretej sme boli pasívni a Poprad nám zobral jeden bod, no sme radi za dva," konštatoval asistent trénera hostí Dušan Milo.

Podľa obrancu Kotvana sa mala skončiť prvá tretina víťazstvom Popradu: "Konečne sme po dlhej dobe dali prvý gól, no potom sme prehrávali 1:3 a podpísalo sa to na mentálnej stránke mužstva. Boli sme všade neskoro a nepremenili veľa šancí. Oni zase potrestali každú našu chybu. Cítime tlak, musíme sa však s tým vysporiadať a verím, že sa to otočí. Veľmi sa trápime v zakončení." Nitra v piatok cestuje do Nových Zámkov, "kamzíci" privítajú Trenčín.