Slovan vyhral a udržal čisté konto, Spišská doma porazila Košice. Nitra rozbila Trenčín

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan vyhral a udržal čisté konto, Spišská doma porazila Košice. Nitra rozbila Trenčín

Aktualizované
Slovan vyhral a prvýkrát udržal čisté konto.
Slovan vyhral a prvýkrát udržal čisté konto.Profimedia
Hokejisti Slovana Bratislava vyhrali v zápase 29. kola slovenskej hokejovej Extraligy proti Novým Zámkom. Poprad doma viedol o dva góly, ale podľahol Banskej Bystrici.

Poprad - Banská Bystrica 2:3 pp

Hostia dosiahli ôsme víťazstvo za sebou a dostali sa na štvrté miesto, práve pred "kamzíkov". Popradu vyšla lepšie úvodná tretina a strelili v nej dva góly. V 14. minúte sa presadil Dmowski počas presilovej hry. Domáci zvýšili náskok 21 sekúnd pred prestávkou, keď sa dostali do prečíslenia a Svitana našiel Urbánka, ktorý prestrelil brankára Krošelja.

Hostia znížili v prostrednej časti zásluhou Bačika a vyrovnali 100 sekúnd pred koncom tretieho dejstva v hre bez brankára, keď skóroval Hora. V predĺžení dokonal obrat Vela.

Slovan Bratislava - Nové Zámky 2:0

Slovan ukončil šnúru štyroch prehier po sebe a navyše prvýkrát v sezóne udržal čisté konto, z ktorého sa mohol tešiť brankár Godla. Prvýkrát sa na lavčke bratislavského tímu mohol tešiť tréner Oremus. Po góle zaznamenal premiérovú asistenciu obranca Ahnelov. Dva body získal Pecararo (1+1), o víťazný zásah sa postaral Findlay.

Zvolen - Liptovský Mikuláš 2:1

Hokejisti HKM Zvolen zdolali v utorkovom zápase 29. kola Tipos extraligy na domácom ľade HK 32 Liptovský Mikuláš tesne 2:1. Bodovali v treťom zápase za sebou, naopak Liptáci si pripísali tretiu prehru zo štyroch duelov. Gólom a asistenciou sa na víťazstve HKM podieľal Marek Hecl

Zvolen si pod vedením trénera Norberta Javorčíka pripísal druhé tesné domáce víťazstvo. Liptáci prestrieľali domácich 36:28, no strelili iba jeden gól, keď na začiatku tretej tretiny skóroval Alexander Avcin.

Michalovce - Humenné 4:0

Hostia prehrávali od 2. minúty, no favoritovi dlho vzdorovali a vypracovali si aj viacero gólových príležitostí. Počas celého zápasu však nedokázali nájsť recept na brankára Vladimíra Glosára. Michalovčania rozhodli o svojom víťazstve v druhej polovici tretej tretiny, keď strelili tri góly. Pre nováčika z Humenného to bola už 20. prehra v sezóne, po ktorej je so sedembodovou stratou na poslednom 12. mieste tabuľky.

Spišská Nová Ves - Košice 4:3 sn

Rozhodujúci gól v nájazdoch strelil útočník Martin Bakoš. Spišiaci si pred vypredanými tribúnami (4 300 divákov) udržali domácu nezdolanosť, keď na vlastnom ľade zvíťazili vo všetkých 14 doterajších zápasoch. Vďaka triumfu nad "oceliarmi" sa udržali na čele tabuľky. Košice prehrali v ôsmom stretnutí za sebou a sú na priebežnom treťom mieste.

ošičania viedli v zápase 1:0 aj 2:1, no Spišiaci gólmi Martina Bakoša a Oliviera Archambaulta v tretej tretine otočili skóre na svoju stranu. Gól košického útočníka Chasea Bergera z 56. minúty poslal duel do predĺženia. V ňom rozhodcovia udelili až päť menších trestov, no o víťazovi rozhodli až samostatné nájazdy. V nich sa postupne presadili Pollock a Bakoš, ktorý napokon dvakrát prekonal Janusa a dosiahol víťazný gól.

Nitra - Dukla Trenčín 6:0

 Najvýraznejší podiel na tom mal kanadský útočník Stephen Harper, ktorý sa blysol hetrikom. "Corgoni" upravili bilanciu vo vzájomných dueloch v prebiehajúcej sezóne na 3:0. Domáci položili základ úspechu v prvej časti hry, v ktorej boli výrazne aktívnejší a dokázali z tlaku vyťažiť tri góly.

Premiérový presný zásah v najvyššej slovenskej súťaži zaznamenal 18-ročný obranca Peter Valent, ktorý strelil druhý gól Nitry a pri prvom si pripísal asistenciu. Nitrania herne nepoľavili ani v treťom dejstve a pridali ďalšie tri góly. Hostia navyše nestrelili ani jeden gól, takže Aitokallio udržal svoje prvé čisté konto v extralige.

Aktuálna tabuľka extraligy.
Aktuálna tabuľka extraligy.Flashscore