Spišská doma prehrala a nestanovila rekord, Košice zdolali Slovan. Dmowski strelil hetrik

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Spišská doma prehrala a nestanovila rekord, Košice zdolali Slovan. Dmowski strelil hetrik

Nitra nedovolila stanoviť Spišiakom nový rekord.
Nitra nedovolila stanoviť Spišiakom nový rekord.TASR
Hokejisti HK Nitra zvíťazili v piatkovom zápase 35. kola Tipos Extraligy na ľade HK Spišská Nová Ves 4:2. Spišiaci prišli o domácu nezdolateľnosť, keď nedokázali pridať sedemnásty triumf za sebou, čím prišli o možnosť vytvoriť nový rekord najvyššej slovenskej súťaže.

Michalovce - Banská Bystrica 6:4

Domáci dokázali v stretnutí otočiť nepriaznivý stav z 2:4, pričom autorom rozhodujúceho gólu bol v 57. minúte obranca Bodák. Hostia viedli až trikrát, no súper sa vždy dotiahol. Michalovčania strelili v 38. minúte dôležitý kontaktný gól na 3:4 z hokejky Acolatseho. Domácich tento presný zásah nakopol a hneď po tridsiatich sekundách hry tretieho dejstva vyrovnal Buc. Hrdinom bol napokon obranca Bodák, ktorý štvrtým gólom v sezóne rozhodol o víťazstve domáceho mužstva. Trojbodový zisk Michalovčanov ešte poistil 61 sekúnd pred záverečnou sirénou premiérovým gólom v najvyššej slovenskej súťaži 20-ročný obranca Jasečko.

Spišská Nová Ves - Nitra 2:4

Spišská Nová Ves mohla vytvoriť nový rekord extraligy v počte domácich výhier za sebou, pretože doposiaľ zvíťazila 16-krát, rovnako ako v minulosti Zvolen, ale sedemnásty úspech nepridala. Po prvej tretine viedla 2:1, potom predviedla Nitra trojgólový obrat. Víťazným gólom sa na ňom podieľal druhý najproduktívnejší hráč súťaže Samuel Buček (21+24).

Domáci sa ujali vedenia zásluhou Vandasa. Hostia dokázali ihneď zareagovať presným zásahom Čederleho, no v oslabení vrátil vedenie lídrovi tabuľky v oslabení Džugan. Nitrania vyrovnali aj druhýkrát v zápase, keď sa presadil Bubela. Na začiatku tretieho dejstva hostí podržal v dvoch tutovkách brankár Kašík, ktorý dal svojim spoluhráčom šancu na úspech. Nitrania to aj využili a hrdinom "corgoňov" sa stal kanonier Buček, pre ktorého to bol už 21. gólový zápis v sezóne. Odpor zaskočených "rysov" definitívne zlomil Lacka.

Liptovský Mikuláš - Poprad 1:4

V drese "kamzíkov" sa blysol hetrikom americký útočník Ryan Dmowski, ktorý je s 22 gólmi najlepším strelcom extraligy. Popradčania sa dostali do vedenia, keď početnú výhodu o dvoch hráčov využil práve Dmowski. Hostia v prostrednej časti hry upravili zásluhou Jána Brejčáka na rozdiel dvoch gólov a komfortný trojgólový náskok zabezpečil "kamzíkom" Američan. Liptáci ešte zareagovali v 48. minúte kontaktným gólom Jakuba Žilku, no 82 sekúnd pred záverečnou sirénou spečatil svoj druhý hetrik v sezóne spomínaný zámorský hokejista.

Nové Zámky - Humenné 2:1 sn

Hrdinom Novozámčanov bol americký útočník Troy Loggins, ktorý strelil jediný presný zásah v hre a rozhodol aj v nájazdoch. "Býci" zaznamenali prvé body pod vedením nového fínskeho trénera Karriho Kiviho. Vyrovnaný duel priniesol góly z hry až v tretej časti. Hostí poslal v 44. minúte do vedenia Filip Vaško, no domáci Loggins v 51. minúte využil presilovku a poslal stretnutie do predĺženia. Rozhodnúť napokon museli až nájazdy, v ktorých boli úspešní traja exekútori Nových Zámkov vrátane Logginsa.

Slovan Bratislava - Košice 1:4

Hokejisti Slovana Bratislava pretrhli v Tipos Extralige sériu šiestich víťazstiev. V piatkovom domácom zápase prehrali s Košicami. Duel sledovalo 8 165 divákov, čo je druhá najvyššia návšteva v tejto sezóne. Najviac divákov bolo na novembrovom súboji týchto súperov v Košiciach - 8 347. Najväčšiu zásluhu na triumfe "oceliarov" mal obranca Alex Breton, ku dvom gólom pridal aj asistenciu. Presadil sa aj Marek Slovák, ktorý strelil svoj prvý gól v košickom drese po tom, ako v stredu zamieril do tímu na mesačné hosťovanie z Nitry.

Zvolen - Dukla Trenčín 1:2

Hokejisti Dukly ukončili sériu troch prehier a posunuli sa v tabuľke na ôsme miesto. Dotiahli sa na rozdiel štyroch bodov na svojho piatkového súpera, ktorý figuruje na siedmej priečke. O triumfe Trenčína rozhodol gól Lukáša Švareka zo 43. minúty. Zvolen sa tak naďalej trápi, utrpel piatu prehru z uplynulých šiestich súbojov.

Aktuálna tabuľka.
Aktuálna tabuľka.Flashscore