Udalosti Tipos Extraligy: Buček najlepším strelcom a má najviac bodov, série sú na konci

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udalosti Tipos Extraligy: Buček najlepším strelcom a má najviac bodov, série sú na konci

Buček je už najproduktívnejší hráč extraligy.
Buček je už najproduktívnejší hráč extraligy.TASR
Košická víťazná séria skončila, rovnako tak zvolenská šnúra prehier. Michalovce potichu stúpajú tabuľkou a Tipos Extraliga má nového najproduktívnejšieho hráča i najlepšieho strelca. Aj o tom sú najnovšie udalosti.

Dlhé série sú na konci

Košice ukončili osemzápasovú sériu výhier, ktorá je najdlhšou v tejto sezóne. A to nielen, čo sa východniarov týka, ale všetkých dvanástich celkov. Navyše všetkých osem stretnutí sa skončilo v riadnom hracom čase, takže počas tohto obdobia získali "oceliari" plný počet 24 možných bodov. V utorok však doma nestačili na Trenčín, ktorému podľahli po predĺžení. Potvrdilo sa, že mimo klasických 60 minút to Košiciam nejde, keďže prehrali všetky tri duely po riadnom hracom čase.

Napriek tomu bodovali už trinásťkrát po sebe, keďže obe prehry od 15. októbra prišli v predĺžení alebo nájazdoch. Navyše na prvom mieste tabuľky majú štvorbodový náskok pred druhou Spišskou Novou Vsou. Stále je v klube všetko v najlepšom poriadku, ide skôr o štatistićký moment.

Väčšiu radosť z ukončenia šnúry majú vo Zvolene. Ten totiž prehral šesťkrát po sebe, čo sa mu od začiatku sezóny 2020/21, teda pod vedením trénera Oremusa, nestalo. Skúsený lodivod na ľade Nových Zámkov poslal do bránkoviska Trenčana, zamiešal útočnými trojlístkami a mohol oslavovať nielen výhru, ale aj dobrý výkon.

Výsledky utorkového 22. kola Tipos Extraligy.
Výsledky utorkového 22. kola Tipos Extraligy.Flashscore

Michalovce letia nahor

Michalovce boli v tejto sezóne dosť kritizované za výkony a výsledky, ale momentálne sú tímom s najlepšou formou v celej lige, pretože vyhrali posledných päť stretnutí, čo sa nikomu inému nepodarilo. Dukla v nich navyše získala plný počet pätnástich bodov. Raz si udržala čisté konto, trikrát inkasovala jediný gól a v jednom prípade lovil Škorvánek dva puky.

Je to neklamný znak toho, že defenzívna stránka mužstva funguje veľmi dobre. Svedčí o tom aj celkový počet 61 inkasovaných gólov, ktorý je tretí najnižší v lige. Formu Michaloviec videli zblízka Banská Bystrica, Poprad, Nové Zámky, Liptovský Mikuláš a Humenné. Priemerne v tomto časovom úseku strelili "kúdelkovci" takmer päť gólov na jeden zápas.

Buček na čele najsledovanejších štatistík

Samuel Buček potvrdzuje, že spojenie s Nitrou je niečo unikátne a zakaždým v drese tohto tímu dokáže podávať špičkové výkony. Po možno slabšom úvode ročníka herne pookrial a zbiera jeden bod za druhým, celkovo ich má na konte až 31, vďaka čomu sa dostal na prvé miesto produktivity celej ligy.

Okrem toho zaznamenal 15 gólov, spoločne s košickým Fejesom je to najviac. Buček už navyše nie je iba snajperom, ale dokáže pridať oveľa viac roboty aj mimo ofenzívnej zóny. Vyhráva súboje, získava puky, čisto zastavuje protihráčov.

Slovenský útočník bol len dvakrát vylúčený a vyslal až 95 striel, čo je jasne najviac v celej lige. Najlepšie obdobie mal počas októbra, keď v šiestich zápasoch po sebe nazbieral trinásť bodov vrátane hetriku do siete Humenného či štvorbodového predstavenia proti Banskej Bystrici.

Proti tej odohral teraz druhé stretnutie a znova sa dva razy presadil. Buček z ostatných ôsmich duelov až päťkrát zažil viacbodový súboj, počas tohto úseku sezóny nazbieral takisto trinásť bodov. Od 8. októbra z 15 vystúpení nebodoval len proti dvom súperom.

Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.
Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.Flashscore

Hráč kola: Tor Immo

V programe 22. kola sú zapísané hneď dve trojgólové predstavenia. O to prvé sa postaral Aurel Nauš, keď rozhodol o výhre Liptovského Mikuláša proti Slovanu, ale za hráča kola sme vybrali Tora Imma, pretože ten pridal ešte jednu asistenciu a najmä zariadil víťazstvo na ľade úradujúceho majstra, ktorému ukončil osemzápasovú víťaznú sériu.

Švédsky útočník sa o všetky svoje presné zásahy postaral v presilovkách. Napriek tomu, že Trenčín vyhral druhý raz po sebe a tretí z ostatných piatich duelov, je naďalej predposledný. Ak sa však k Immovi pridajú aj ďalší spoluhráči, môže sa to rýchlo zmeniť.

Program piatkového 23. kola Tipos Extraligy, ktoré otvorí decembrový program.
Program piatkového 23. kola Tipos Extraligy, ktoré otvorí decembrový program.Flashscore