Udalosti Tipos Extraligy: Poprad nepotvrdil prvenstvo, domáca mizéria Košíc sa nekončí

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Udalosti Tipos Extraligy: Poprad nepotvrdil prvenstvo, domáca mizéria Košíc sa nekončí
Spišská Nová Ves uspela v Košiciach.
Spišská Nová Ves uspela v Košiciach.TASR
Základná časť Tipos Extraligy sa blíži k svojmu záveru. V piatok sa odohralo už 48. kolo, takže na programe sú iba posledné dve. Čo najzaujímavejšie sa stalo mapujú Flashscore Správy v tradičných udalostiach.

Poprad nevyužil šancu potvrdiť prvé miesto

Poprad si mohol v prípade triumfu proti Slovanu prvýkrát v histórii zabezpečiť prvenstvo v základnej časti v najvyššej slovenskej súťaži. Domáci to nevyužili, ale pred záverečnými dvomi stretnutiami majú stále najlepšiu východiskovú pozíciu na zisk Pohára Dušana Pašeka. Slovan však pod Tatrami zvíťazil napriek tomu, že domácich hnal vypredaný štadión (4 233 divákov). 

Popradčania počas uplynulých troch duelov získali len bod. Predtým mali šnúru jedenástich víťazstiev v rade. Kamzíci majú pred Michalovcami, ktoré zaváhali na ľade Nových Zámkov (2:3), stále päťbodový náskok. Tretia je s rovnakým počtom bodov Spišská Nová Ves a aj tá má šancu ešte skončiť prvá. 

Výsledky 48. kola.
Výsledky 48. kola.Flashscore

Košice prehĺbili domácu mizériu

Spišská Nová Ves nebodovala proti Košiciam iba v jednom zo šiestich vzájomných zápasov tejto sezóny, v štyroch z nich triumfovala a v piatok zvýraznila nelichotivú bilanciu oceliarov na domácom ľade. Košičania prehrali pred vlastnými fanúšikmi desiaty stret z uplynulých dvanástich. V domácom prostredí nazbierali menej bodov iba Trenčín, Nové Zámky a Humenné. Trénerovi Cemanovi chýbali útočníci Fejes, Bartánus, Berger a obranca Zech.

Svojim zverencom vyčítal najmä slabú úspešnosť premieňania šancí. Spišiaci zvíťazili vo štvrtom z uplynulých piatich zápasov, čím naznačili, že nedávna séria siedmich prehier už patrí minulosti. Dve kolá pred koncom základnej časti figurujú v tabuľke na tretie mieste s päťbodovou stratou na Poprad a s rovnakým bodovým ziskom ako Michalovce.

Aktuálna tabuľka.
Aktuálna tabuľka.Flashscore

Nové Zámky ešte živia nádej

Ak si chceli Nové Zámky udržať aspoň teoretickú šancu na predkolo play-off, museli sa spoliehať na prehru Liptovského Mikuláša a naplno bodovať proti Michalovciam. Oba scenáre im priali, keďže Liptáci prehrali na ľade posledného Humenného 3:5. Novozámčania potešili domácich priaznivcov víťazstvom 3:2 nad favorizovanými Michalovčanmi, no boj o desiatu pozíciu už nemajú vo vlastných rukách.

Hráč kola: Vadim Pereskokov

Triumf Humenného, ktoré už s určitosťou po roku opustí extraligu, režíroval hetrikom ruský útočník Vadim Pereskokov. Proti Liptovskému Mikulášu zaznamenal trojgólový zápis vôbec prvýkrát v najvyššej slovenskej súťaži a zažil tretí trojbodový duel. Jeho výkon síce pomohol k trom bodom, ale nováčik už v podstate len dohráva sezónu.

Program nedeľného 49. kola.
Program nedeľného 49. kola.Flashscore