Udalosti Tipos Extraligy: Rekord Millera v ohrození, série Košíc aj Trenčína pokračujú

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udalosti Tipos Extraligy: Rekord Millera v ohrození, série Košíc aj Trenčína pokračujú

Na snímke gólová radosť hráčov Košíc.
Na snímke gólová radosť hráčov Košíc.TASR
Tipos Extraliga sa vrátila po reprezentačnej prestávke a hneď si pripravila zaujímavé zápasy. Zlepšujúca sa Nitra zdolala lídra tabuľky zo Spišskej Novej Vsi, na ktorého sa dotiahli Košice. Tie porazili Slovan, zatiaľ čo Trenčín natiahol úspešnú sériu. Dôležitý duel zvládli Michalovce.

Rekord Millera v ohrození

Nedávno sme písali o tom, že ak bude Mitch Miller takto pokračovať, nebude mať problém prekonať rekord v počte získaných bodov medzi obrancami v jednej sezóne. Momentálne disponuje v štatistikách už šiestimi gólmi a 21 asistenciami, čiže má 27 kanadských bodov, čo je rovnako ako Archambault zo Spišskej Novej Vsi. Aktuálne má nábeh na 75 bodov, pričom rekord drží Mathew Maione (57). Teoreticky by mohol prekonať aj 21-gólový zápis Ľubomíra Višňovského. Posledné správy však hovoria o tom, že o amerického mladíka prejavil vážny záujem ruský tím AK Bars Kazaň z KHL.

Výsledky piatkového kola.
Výsledky piatkového kola.Flashscore

Košice sa dotiahli na Spišskú Novú Ves

Spišská Nová Ves síce prvé miesto v prvom kole po reprezentačnej prestávke nestratila, ale prehrala v Nitre a keďže Košice porazili Slovan, tak majú rovnaký počet 38 bodov ako súčasný líder. "Oceliari" sa dostali do výbornej formy, momentálne ťahajú šesťzápasovú sériu víťazstiev, pričom vyhrali až osem z ostatných deviatich ligových stretnutí a v každom z nich bodovali. Od začiatku októbra len dva razy vyšli bodovo úplne naprázdno. Tréner Ceman nedávno predĺžil zmluvu do konca budúcej sezóny 2024/25 a na východnom Slovensku si môžu brúsiť zuby na obhajobu titulu. Či to vyjde, je otázka veľmi dlhého časového úseku, ale aktuálne musí na strane fanúšikov aj samotného klubu panovať spokojnosť.

Zmeny v Trenčíne padli na úrodnú pôdu

Dukla prehrala šesť duelov po sebe a zdalo sa, že nepomôže ani dovolenka pre už bývalého trénera Róberta Dömeho. Ten pri mužstve napokon úplne skončil. Káder prebral Branko Radivojevič s dovtedajšími asistentmi Eddym a Bartovičom. Akutálne ťahá Trenčín sériu piatich úspechov a po Košiciach má najlepšiu formu v Tipos Extralige. Postupne porazil Nové Zámky, Liptovský Mikuláš, Michalovce, Slovan a dokonca aj Zvolen. Len raz inkasoval viac ako dva góly. Hlavné však je, že poskočil z jedenásteho na ôsme miesto, pričom na piatu Nitru stráca len tri body.

Aktuálna tabuľka.
Aktuálna tabuľka.Flashscore

Hráč kola: Mathew Santos

Michalovce sú po šnúre prehier stále na predposlednej pozícii, no v piatok zaznamenali dôležité víťazstvo na ľade Banskej Bystrice, ktoré režíroval kanadský útočník Mathew Santos. Ten sa postaral o svoj premiérový hetrik v Európe a celkovo štrnásty zo všetkých hráčov počas aktuálneho ročníka Tipos Extraligy. Ideálne odpovedal na sériu šiestich duelov bez zápisu v najdôležitejších štatistikách a zažil druhý viacgólový zápas, keďže dvakrát skóroval do siete Košíc na začiatku októbra.

Program nedeľného kola.
Program nedeľného kola.Flashscore