Udalosti Tipos Extraligy: Rekordné Michalovce, košická kríza a predposledný Slovan

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udalosti Tipos Extraligy: Rekordné Michalovce, košická kríza a predposledný Slovan

Čo sa deje v Slovane?
Čo sa deje v Slovane?TASR
Posledné kolo pre decembrovou reprezentačnou prestávkou prinieslo znova zaujímavé výsledky. Michalovce vyhrali deviaty zápas po sebe, Košice prehrali piatykrát v rade. Slovan je jedenásty. Flashscore Správy sa aj týmto témam venujú v tradičných udalostiach.

Michalovce stanovili nový rekord

Michalovce dokázali vyhrať deviaty zápas po sebe a stanovili nový rekord tejto sezóny Tipos Extraligy, pretože doposiaľ platila ako najlepšia ich osemzápasovú šnúra, rovnakú zaznamenali v predošlom priebehu aj Košice. Dukla pred reprezentačnou prestávkou potvrdila, že sa dostala do skvelej formy a táto pauza jej určite nepadne vhod, keďže takto rozbehnuté mužstvo chce pokračovať v nastolenom tempe. Aktuálne výsledky deklaruje desiatka do siete Slovana, ale je to aj o defenzívnej stránke.

Výborné výkony podávajú brankár Škorvánek či Glosár, navyše zodpovední sú obrancovia. Iba raz z deviatich víťazných stretnutí dostali Michalovce viac ako dva góly. Raz udržali čisté konto a štyrikrát inkasovali jeden zásah. Menej gólov ako "líšky" (69) dostali iba Spišská a Košice. Na "oceliarov" už zverenci trénera Kúdelku strácajú iba tri body.

Výsledky 26. kola Tipos Extraligy.
Výsledky 26. kola Tipos Extraligy.Flashscore

Košická kríza

A práve do Košíc sa presúvame v ďalšej téme. Úradujúci majster sa po kostrbatom úvode rozohral k skvelým výkonom. Ťažko by niekto predpokladal, že po veľmi peknej šnúre ôsmich prehier príde ďalšia séria, ale tentoraz negatívna. Na domácom ľade nestačili zverenci trénera Cemana na súperov už piaty raz, dokonca podľahli Novým Zámkom, ktoré uspeli iba druhýkrát z ostatných jedenástich duelov.

Košice dostali v sezóne najmenej gólov (63), ale až 19 z nich inkasovali v spomínaných piatich dueloch. To je takmer tretína (30,1 %). Zároveň to znamená, že zvyšných 70 % inkasovaných zásahov prišlo v predošlých 21 dueloch. Pre porovnanie, v nich mali priemer inkasovaného gólu na zápas na úrovni 2,01, počas posledných piatich stretnutí to je až 3,8. Až tri razy navyše Košice vsietili len jeden gól.

Slovan aj Zvolen stále padajú

Slovan je jedenásty, sedem bodov pred Humenným. Nie je to výmysel ale realita. Bratislavský tím je v kríze, z ktorej, zdá sa, nevedie cesta k lepším zajtrajškom. Od začiatku novembra vyhral iba tri z jedenástich stretnutí. Skóre 78:94 hovorí o tretej najhoršej ofenzíve a druhej najhoršej defenzíve. Horšie je iba posledné Humenné a to je pre Slovan v podstate tragické konštatovanie. Priemerne "belasí" dostanú 3,6 gólu na jeden zápas. Nemusíme dlho rozmýšľať nad tým, kde je problém. Časté chyby stoja baštu slovenského hokeja lepšie výsledky.

Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.
Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.Flashscore

Vždy, keď sa zdá, že sa Zvolen ide konečne zodvihnúť, tak spadne naspäť. Po šesťzápasovej sérii prehier prišla výhra na ľade Nových Zámkov, lenže potom ďalšie dve porážky. Následne víťazstvo na ľade Slovana, avšak opačný koniec republiky už nebol taký prajný. Humenné si udržalo prvé čisté konto a vyhralo. Kozel pochytal všetkých 25 striel. "Bryndziari" tak smerujú na reprezentačnú prestávku určite radšej ako také Michalovce. Nedávno boli aj prví, dlho druhí a teraz sú až na šiestej priečke.

Hráč kola: Vladimír Glosár

Michalovský gólman dokazuje, že aj keď je Škorvánek jasnou jednotkou, v prípade potreby sa na neho dá spoľahnúť. Pri výhre v Nitre síce dvakrát inkasoval, ale chytil až 43 zo 45 striel, navyše uspel proti všetkým piatim exekútorom nájazdov v tíme súpera. Jednoznačne zatienil Kozela, ktorý vychytal prvú nulu v extralige. Glosár ukončil duel s 95,56-percentnou úspešnosťou zákrokov. Nastúpil prvý raz od 26. novembra, keď proti Liptákom vychytal prvú výhru v sezóne, inkasoval len raz a pokryl 96,97 % striel.

Najbližšie kolo sa odohrá až po reprezentačnej prestávke.
Najbližšie kolo sa odohrá až po reprezentačnej prestávke.Flashscore