Udalosti Tipos Extraligy: Spišská doma porazila všetkých, Zvolen takto zlý ešte nebol

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udalosti Tipos Extraligy: Spišská doma porazila všetkých, Zvolen takto zlý ešte nebol

Spišiaci doma oskalpovali už každého súpera.
Spišiaci doma oskalpovali už každého súpera.HK Spišská Nová Ves
Zvolen prehral šiesty zápas po sebe, to sa mu pod vedením súčasného hlavného trénera ešte nestalo. Košice pokračujú v dominancii ligovej a Spišská Nová Ves domácej. Aj o tom bolo nedeľné 21. kolo Tipos Extraligy, ktoré mapujeme v tradičných udalostiach.

Spišskonovoveská neporaziteľnosť

Spišská Nová Ves dokázala to, čo rezonovalo už niekoľko týždňov. Ani v 11. domácom zápase sezóny nenašla premožiteľa a pred vlastnými fanúšikmi tak porazila všetkých súperov v lige. V nedeľu kompletku dokončila proti Banskej Bystrici, ktorej navyše vrátila prehru spod Urpína. Dvojgólový Džugan, dvojbodový Nellis a víťazný presný zásah produktívneho Kerbashiana rozhodli o výsledku 4:2. Za stavu 2:0 síce "barani" vyrovnali, no posledné slovo patrilo domácim. Premiérový bod zaznamenal Bakoš.

Výsledky nedeľného 21. kola.
Výsledky nedeľného 21. kola.Flashscore

Košická dominancia

Košice v piatok porazili Spišiakov a potvrdili, že momentálne sú naozaj najlepším tímom v lige. To len podčiarkli hladkým výsledkom 4:0 na ľade v poslednej dobe výbornej Nitry. Jasná záležitosť a čisté konto Janusa, celkovo len ôsme v sezóne, znamenali ďalšie tri body a potvrdenie prvej priečky, kde majú "oceliari" práve trojbodový náskok pred Spišskou. Pod vedením trénera Cemana tím šlape ako švajčiarske hodinky a reálne môže pomýšľať na obhajobu titulu. Skalopevná defenzíva, lídri, ktorí neustále o sebe dávajú vedieť a kvalita v bránkovisku. Rozhodne ide o skvelo namiešaný hráčsky káder s minimálnym počtom slabín. Košice vyhrali už ôsmy raz po sebe, zakaždým v riadnom hracom čase a z posledných 12 duelov neuspeli len raz. Naposledy nebodovali 13. októbra.

Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.
Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.Flashscore

Trápiaci sa Zvolen

Takúto zlú sériu ešte Zvolen pod vedením trénera Oremusa nezažil. Skúsený lodivod prišiel na lavičku pred sezónou 2020/21 a viac ako dva roky sa mu nestalo, že by prehral dvakrát po sebe. Teraz prehral šesťkrát v rade, no vďaka veľmi dobrému úvodu ročníka si drží tretie miesto. Na druhej strane, Nitra stráca už len dva body a druhá Spišská je o deväť bodov vpredu.

"Nachádzame sa v ťažkej zápasovej situácii, keď pribúdajú stretnutia, v ktorých prehrávame. Vidieť to na našich hokejkách, chýba na nich určitý pokoj. Takéto obdobie asi malo prísť. Človek musí v živote zažiť aj tieto veci. Von sa z toho môžeme dostať iba tvrdou prácou, treba dostať na hokejky hlavne pokoj. Šance si chlapci vytvoria, len ich nevedia premeniť, chýbajú nám góly a súperi nás tým pádom prehrávajú, zaslúžene nad nami vyhrali. Je na nás, aby sme boli agresívnejší a presadzovali sa," povedal Oremus.

Hráč kola: Chase Pearson

O celkovo 16. hetrik tejto sezóny sa postaral michalovský útočník Chase Pearson, ktorý rozhodol o výhre proti Liptovskému Mikulášu. Po jednom zásahu si odložil do každej tretiny, dvakrát sa presadil počas presilovky. Kanaďan tak má na konte celkovo 12 gólov a je na delenom šiestom mieste medzi strelcami. Dvakrát už zažil dvojgólový zápas, no posledné týždne neboli najlepšie, keďže sa presadil počas novembra do nedele len raz.

Program utorkového 22. kola Tipos Extraligy.
Program utorkového 22. kola Tipos Extraligy.Flashscore