Udalosti Tipos Extraligy: Spišská silvestruje na čele, zlepšený Slovan a skvelý Turnbull

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udalosti Tipos Extraligy: Spišská silvestruje na čele, zlepšený Slovan a skvelý Turnbull

Spišská Nová Ves prežíva vydarené obdobie.
Spišská Nová Ves prežíva vydarené obdobie.TASR
Tipos Extraliga má za sebou svoje posledné kolo v kalendárnom roku 2023. Flashscore Správy tradične mapujú čo sa v ňom stalo v tradičných udalostiach.

Spišská silvestruje na čele

Spišská Nová Ves bude tráviť Silvester na čele tabuľky a musíme povedať, že úplne zaslúžene hlavne vzhľadom na to, ako vyrovnane hrá pred domácimi fanúšikmi. Tí pravidelne vytvárajú skvelú atmosféru, čo pomáha k výhram. "Rysy" vyrovnali extraligový rekord pätnástich úspechov po sebe. Dvakrát v rade zdolali Michalovce, ktoré sa rozbehli k skvelým výkonom. Zverenci trénera Wojnara zastavili ich sériu dvanástich výhier. Okrem toho má Spišská so 110 strelenými gólmi najlepšiu ofenzívu v lige.

Výsledky posledného kola v roku 2023.
Výsledky posledného kola v roku 2023.Flashscore

Slovan sa začína dvíhať

Trápenie bratislavského Slovana dosť možno speje ku svojmu koncu, pretože „belasí“ vyhrali trikrát po sebe, čím vyrovnali svoj tohtosezónny zápis. Viackrát v rade to zatiaľ nedokázali. Pod trénerom Oremusom síce mužstvo ešte na úvod dva razy podľahlo svojim súperom, avšak potom zatiahol roletu Godla, dva razy udržal čisté konto a naposledy v kvalitnom stretnutí sa bratislavský tím tešil v Nitre po nájazdoch. Ak bude takto pokračovať, desiate miesto sa s pribúdajúcimi kolami musí zlepšovať.

Poprad je nečakane už druhý

O tom, aká je táto sezóna vyrovnaná svedčí aj fakt, že na druhé miesto sa nečakane dostal Poprad. Ten sa len pred niekoľkými týždňami snažil odpútať od jedenástej či desiatej priečky, ale začal skvelú sériu a preskočil aj Michalovce či Košice. "Kamzíci" prehrali len štyrikrát z ostatných sedemnástich súbojov, teda od konca októbra. K výborným výkonom sa rozchytal brankár Vay, ofenzívni lídri na čele s Dmowskim napĺňajú očakávania a tím ťaží aj zo zlepšenej defenzívnej práce, keďže momentálne má najlepšiu obranu. Poprad inkasoval iba 78 gólov.

Aktuálna tabuľka extraligy.
Aktuálna tabuľka extraligy.Flashscore

Hráč kola: Carter Turnbull

Kanadský útočník zažiaril naplno a preukázal svoje kvality. Sám rozhodol o výhre Banskej Bystrice nad Liptovským Mikulášom (5:0). Zatienil aj brankára Belányiho, ktorý udržal čisté konto. Podiel mal na každom jednom zásahu – dva strelil a tri pripravil. Zažil svoj najlepší duel od príchodu do extraligy. Zároveň potvrdil, že mu to v jednej formácii s Wilkinsom a Velom nesmierne ide. Turnbull sa dostal na úroveň prvej desiatky bodovania, kde má 31 bodov. Na čele tejto štatistiky je Olivier Archambault (12+34).

Program nadchádzajúceho kola extraligy.
Program nadchádzajúceho kola extraligy.Flashscore