Vítkovice potvrdili angažovanie Wojnara, v klube bude pôsobiť ako asistent trénera

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Vítkovice potvrdili angažovanie Wojnara, v klube bude pôsobiť ako asistent trénera
Wojnar sa teší na návrat domov.
Wojnar sa teší na návrat domov.Profimedia
Český hokejový tréner Vlastimil Wojnar bude v novej sezóne pôsobiť na striedačke Vítkovíc. Vedenie ostravského klubu na svojom webe potvrdilo, že 46-ročný kouč bude asistentom nového hlavného lodivoda Davida Bruka. Realizačný tím doplní ďalší asistent Pavel Trnka.

Wojnar v súčasnosti vedie Spišskú Novú Ves, ktorú čaká v utorok rozhodujúci siedmy zápas semifinálovej série play-off Tipos Extraligy s Košicami (18.30 h).

"Všetci traja sú nesporne kvalitní a skúsení tréneri. Vlasta Wojnar patrí k novým trénerom, poznám ho ešte zo svojho niekdajšieho pôsobenia v mládeži Třinca. Je progresívny a o jeho kvalitách svedčí aj to, že na Slovensku s pôvodne dosť podceňovaným tímom dokázal uhrať pred rokom bronz a aj v tejto sezóne bojuje aktuálne v semifinále play-off. Veríme, že nová trénerská trojica bude úspešná," uviedol pre klubový web športový riaditeľ Vítkovíc Roman Šimíček.

Wojnar už dávnejšie prezradil, že prestup do Vítkovíc sa začal realizovať po úvodnej reprezentačnej prestávke.: "Na začiatku roka ma Vítkovice oslovili opäť a tentoraz som sa rozhodol ponuku prijať. Už len z toho dôvodu, že bývam blízko. Pre mňa to bude návrat po troch rokoch a celkom sa už teším," povedal český tréner nedávno pre JOJ Šport. Wojnar okrem dvojročného angažmánu v slovenskej extralige pôsobil aj dve sezóny v chorvátskom Záhrebe. Tamojšiu reprezentáciu viedol počas olympijskej kvalifikácie v sezóne 2019/2020.