Zvolen prvý raz nebodoval, Slovan prehral, skvelá forma Bystrice. Druhý hetrik Avcina

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zvolen prvý raz nebodoval, Slovan prehral, skvelá forma Bystrice. Druhý hetrik Avcina

Aktualizované
Slovan prehral ďalší zápas, tentoraz na ľade Košíc.
Slovan prehral ďalší zápas, tentoraz na ľade Košíc.TASR
Hokejisti Košíc vyhrali v zápase 7. kola slovenskej hokejovej Tipos Extraligy proti Slovanu 4:1. Banská Bystrica porazila Michalovce na ich ľade hladko 4:0. Nitra viedli v Spišskej Novej Vsi 2:0, ale podľahla jej 2:3. Liptovský Mikuláš zdolal Poprad vďaka hetriku Avcina.

HC Košice - Slovan Bratislava 4:1

Slovan prvýkrát pod vedením trénera Ružičku nebodoval a český tréner zároveň prehral druhý zo svojich troch duelov. Hlavnou hviezdou duelu bol dvojgólový útočník Fejes. Košice vyhrali druhý z uplynulých piatich duelov, ale od štartu minulého ročníka porazili svojho rivala tretí raz. Hostia ostávajú v tabuľke na deviatej priečke dispozícii ešte nemali najnovšiu posilu Ranforda. Čestný zásah "belasých" v závere strelil Brown, pre amerického krídelníka bol piaty počas aktuálnej sezóny. "Urobili sme hrubé chyby, súper ich potrestal a v takom prípade nemôžeme vyhrať," povedal hneď po stretnutí Ružička pre Joj Šport.

HK Dukla Michalovce - HC 05 Banská Bystrica 0:4

Banská Bystrica sa po dvoch prehrách na úvod dostala do výbornej formy a vyhrala už svoj piaty zápas po sebe, pričom prvýkrát udržala čisté konto. Zaujímavosťou je, že dostáva čoraz menej gólov. Ich počet klesal o jeden, postupne to boli štyri, tri, dva, jeden a teraz žiadny. Čisté konto pri svojej premiére v drese "baranov" udržal slovinský brankár Krošelj. Celkovo bolo v aktuálnom ročníku iba tretie. Hviezdou stretnutia sa ale stal jeho kanadský spoluhráč Wilkins, ktorý asistoval pri všetkých góloch. Gól a dve asistencie zaznamenal Turnbull. V záverečnom dejstve sa presadil Marcus Vela, s piatimi zásahmi je momentálne najlepší strelec Bystrice. Michalovce po dvoch výhrach prehrali a premiérovo v sezóne nestrelili ani jeden presný zásah.

HK Spišská Nová Ves - HK Nitra 3:2

Nitra začala na Spiši výborne a potiahli ju nové posily. Harper otvoril skóre, ktoré navýšil Gates. Pri oboch góloch si asistencie pripísal ďalší novic Jackson. Aj keď to pre posledný tím tabuľky dlho vyzeralo nádejne, tak v tretej tretine sa Spišskej Novej Vsi podaril obrat. Džugan znížil aj vďaka asistencii Kerbashiana, ktorý sa vrátil do tímu "rysov", vyrovnal Majdan, ten ukončil duel s bilanciou 1+1 a pri debute v novom tíme po výmene z Trenčína rozhodol Drábek. Spišiaci po dvoch prehrách znova uspeli. Nitra má na konte iba dva body.

HK 32 Liptovský Mikuláš - HK Poprad 4:2

Liptovský Mikuláš po dvoch prehrách znova vyhral a pomohli k tomu už tradičné opory. Trikrát sa presadil ruský útočník Alexander Avcin, ktorý má na konte celkovo sedem gólov, čo je druhý najlepší počin. Navyše strelil už svoj druhý hetrik. S bilanciou 1+1 ukončil duel obranca Miller, druhý najproduktívnejší hráč ligy (3+8) a dvakrát prihrával Réway. Poprad mal doposiaľ veľký problém s legionármi, keďže tí nazbierali iba päť bodov, ale rovnaký počet sa im podaril v piatok. Napriek tomu to štvrtej prehre po sebe nezabránilo. "Kamzíci" klesli na desiatu pozíciu. Po zdravotných problémov zažil súťažný debut za podtatranský celok Dmowski, strelil gól aj asistoval. Premiérový zásah po príchode z Prešova zaznamenal Gerlach, v predošlej sezóne najproduktívnejší hráč extraligy. Dvakrát asistoval Coulter.

HC Nové Zámky - HC 19 Humenné 5:2

Domáci útočník Tomáš Mikúš sa stal hlavnou hviezdou stretnutia, pretože sa postaral o šiesty hetrik tejto sezóny Tipos Extraligy, pričom mu na to stačilo iba desať minút a sedemnásť sekúnd počas prvej tretiny. Skúsený hokejista tak nadviazal na spoluhráča Mamčicsa, ale aj Zuzina, dva takéto zápisy Avcina a Nellisa. Neskôr sa k nemu pridal dvojgólový americký krídelník Loggins. Jeho druhý zásah bol jubilejným tridsiatym pre Nové Zámky, ktoré sa ako prvé dostali na túto métu. "Býci" majú aj najlepšiu defenzívu a najlepšie skóre (30:14). Humenné po predošlých dvoch výhrach zaknihovalo celkovo piatu prehru a je predposledné.

HKM Zvolen - Dukla Trenčín 0:2

Zvolen síce ostáva na prvom mieste, ale prvýkrát v sezóne nebodoval, len druhý raz prehral a premiérovo nestrelil žiadny gól. Brankár hostí LaCouvee sa stal prvým gólmanom s dvomi čistými kontami počas aktuálneho ročníka. Útočník Immo sa postaral o šiesty gól, čo ho radí na tretie miesto medzi strelcami.

Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.
Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.Flashscore