Hráči Liverpoolu dostali po prehre voľno, podľa Kloppa to bolo užitočné

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hráči Liverpoolu dostali po prehre voľno, podľa Kloppa to bolo užitočné

Klopp sa odhodlal k netradičnému kroku.
Klopp sa odhodlal k netradičnému kroku.Profimedia
Nemecký tréner Jürgen Klopp (55) dal svojim zverencom dva dni voľna po minulotýždňovej ligovej prehre 0:3 s Wolverhamptonom Wanderers. Futbalisti Liverpoolu prežívajú ťažké obdobie, v uplynulých štyroch kolách Premier League získali len jeden bod a v tabuľke im patrí až 10. priečka.

Klopp označil výsledok vo Wolverhamptone za vrchol problémov Liverpoolu v už aj tak turbulentnej sezóne. Po prehre 1:2 s Brightonom "The Reds" vypadli zo súboja o anglický FA Cup a ich šance vybojovať si miestenku v Lige majstrov klesajú z týždňa na týždeň. Nemecký kouč sa rozhodol, že najlepšie bude dať každému priestor na oddych.

"Ako im môžete dať v takejto situácii dva dni voľna? V Nemecku by táto otázka prišla oveľa skôr. Môžete trénovať každý deň, ale nie je to prospešné," uviedol Klopp.

Liverpool odohrá najbližší zápas až v pondelok proti Evertonu a dvojdňové voľno malo zdvihnúť morálku v tíme. "Vo Wolverhamptone sme hrali zle. Na druhý deň sme sa stretli, zanalyzovali situáciu a porozprávali sa. Potom sme dali hráčom dva dni voľna. Samozrejme, mohol som nastoliť nedeľný tréning s tým, že od pondelka pôjdeme na to, no vôbec by to nepomohlo. Bolo by to zlé, spôsobilo by to zranenia, ako aj veľa problémov," vysvetlil kormidelník.

Klopp zároveň priznal, že jeho rozhodnutie bolo čiastočne motivované aj túžbou dať si čas na načerpanie nových síl: "Bolo to užitočné. V nedeľu som odišiel v priemernej nálade a vrátil sa v tej dobrej. Prepracoval som sa k tomu. Pravdupovediac, tento týždeň sa zdajú byť všetci neuveriteľne svieži. Tréningy vyzerali veľmi dobre, super intenzívne."

Zraneniami sužovaný Liverpool prvýkrát za uplynulú dekádu prehral tri zápasy vonku za sebou a v 21 dueloch dostal 28 gólov, čo je viac ako za celú minulú sezónu.