Ich láska pretrváva. Ktorí hráči sú vo svojich kluboch najdlhšie?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ich láska pretrváva. Ktorí hráči sú vo svojich kluboch najdlhšie?

Müller je talizmanom Bayernu.
Müller je talizmanom Bayernu.ADIDAS
14. február tradične patrí láske. A hoci sa "romantika" z futbalových kruhov v posledných rokoch čoraz viac vytráca, na svete stále nájdeme niekoľko hráčov, ktorí sú verní klubovým farbám. Pri tejto príležitosti zverejnila organizácia Football Observatory rebríček "srdciarov" v 60 súťažiach po celom svete.

Najvernejším hráčom svetového futbalu je ruský brankár Igor Akinfejev, ktorý nosí farby CSKA Moskva už úctyhodných 21 rokov bez prerušenia. Okrem toho si 15 rokov v rade obliekal dres reprezentácie a zahral si na dvoch majstrovstvách sveta. Trojicu najdlhšie pôsobiacich hráčov v jednom tíme dopĺňajú ďalší Rus, obranca Rizvan Utsiev (19 sezón v Achmate Groznyj), a arabský brankár Ali Khaseif (19 sezón v Al-Jazira v Spojených arabských emirátoch).

Čo sa týka európskej futbalovej smotánky, rekordérmi sú Thomas Müller z mníchovského Bayernu a obranca Borussie Mönchengladbach Tony Jantschke. Toto nemecké duo hrá za svoje tímy už 16. sezónu po sebe.

Jedinými Brazílčanmi v prvej stovke svetového rebríčka sú brankár Cássio, ktorý tento rok začal svoju 13. kampaň v Corinthians, a zadák Marquinhos - ten hrá za PSG už 11 ročníkov.

Na slovenskej futbalovej scéne je ostrieľaným harcovníkom Igor Žofčák, v Michalovciach krúti už svoju ôsmu sezónu. Obranca Ján Maslo je neodmysliteľne spojený s Ružomberkom, kde futbalovo vyrastal a po angažmánoch na Ukrajine a v Kazachstane háji farby "Ruže" už desiaty ročník v rade. Ľubomír Willwéber krúti v Banskej Bystrici už siedmu sezónu po sebe.

Športovci, ktorí hrajú za rovnaký tím viac sezón:

1. Igor Akinfejev (brankár, 37 rokov): 21 sezón v CSKA

2) Rizvan Utsiev (obranca, 36 rokov): 19 sezón v Akhmat Groznyj 

3) Ali Khaseif (brankár, 36 rokov): 19 sezón v Al-Jazira 

4) Steffen Hagen (obranca, 37 rokov): 18 sezón v Odd BK 

5) Huikang Cai (stredopoliar, 34 rokov): 18 sezón v klube Shanghai Port 

6) Wenjun Lü (obranca, 34 rokov): 18 sezón v Shanghai Port 

7) Hisashi Jogo (útočník, 37 rokov): 18 sezón v klube Avispa Fukuoka 

8) Lewis Stevenson (obranca, 36 rokov): 18 sezón v Hibernian 

Celý rebríček nájdete tu.